Türkiye'de Afete Karşı 7 Milyon Kişi Bilinçlendirildi

Türkiye'de Afete Karşı 7 Milyon Kişi Bilinçlendirildi
AFAD, afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla başlattığı "Afete Hazır Türkiye" projesiyle 7 milyon 53 bin kişiye afetlere karşı eğitim verdi- Projenin temelini oluşturan "Afete Hazır Okul" projesiyle 173 bin 960 öğretmen ve 5

ANKARA (AA) - ENES DURAN - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla başlatılan "Afete Hazır Türkiye" projesiyle 7 milyon 53 bin 38 kişi afetlere karşı bilgilendirdi.

AA muhabirinin AFAD'dan edindiği bilgilere göre, Başkanlıkça afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için toplumun tüm kesimlerine ulaşma hedefiyle "Afete Hazır Türkiye" projesi hazırlandı.

Proje ile "Afete Hazır Okul", "Afete Hazır Aile", "Afete Hazır İş yeri" ve "Afete Hazır Gönüllü Gençler" başlıkları altında düzenlenecek kampanyalarla kamuoyunda afete karşı gerekli duyarlılığın sağlanması, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir bilinçlendirme faaliyetinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Projeler kapsamında, 7 milyon 53 bin 38 kişi afetlere karşı bilgilendirdi.

- Ailelere "afet" eğitimi

"Afete Hazır Aile" projesinde, ailelerin afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için eğitimler ile afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekanda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğretmek hedefleniyor.

Aile afet ve acil durum planında, afet ve acil durum çantasının hazırlanması, evde tehlike anında yapılması gerekenler, tehlike yaratabilecek eşyaların sabitlenmesi ve acil durum bilgi kartının hazırlanmasına yönelik eğitimler de yer alıyor.

Proje kapsamında, 3 bin 496 kişiye "Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci 1 Eğitmen Eğitimi", 1 milyon 315 bin 838 kişiye ise "Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi" verildi.

- "5 milyonu aşkın öğrenci, afete karşı bilinçlendirildi"

"Afete Hazır Okul" projesi, eğitim faaliyeti ile amaçlanan bilinçlendirme çalışmalarına doğrudan hizmet etmesi dolayısıyla "Afete Hazır Türkiye" projesinin temelini teşkil ediyor.

Projeyle yaş gruplarına göre hazırlanan uygun eğitimlerle öğrencilere afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekanlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yapmak amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında belirlenen 81 il ve 950 ilçeden bin 250 milli eğitim müdürlüğü personeline okul afet ve acil durum planları hazırlama eğitimi verildi.

Ülke genelinde 173 bin 960 öğretmen ve 5 milyon 339 bin 378 öğrenciye afet bilinçlendirme eğitimi, 3 bin 598 öğretmene de eğitmen eğitimi verildi. 169 bin 988 öğrenci de Deprem Simülasyon Merkezinde deprem farkındalık eğitimi aldı.

- Kurumlara "SEVESO III" eğitimi

"Afete Hazır İş Yeri" projesi kapsamında da Türkiye genelinde kimyasal maddeyle çalışan 368 sanayi kuruluşuna Tehlikeli Maddeleri İçeren Büyük Kaza Risklerinin Kontrolüne İlişkin Direktif (SEVESO III) eğitimleri verildi.

Afet ve ilk yardım konusunda bilinçli, eğitimli ve gönüllü bir gençlik ağı oluşturulmasını amaçlayan "Afete Hazır Gençler" projesi ile de çeşitli üniversitelerin bünyesinde oluşturulan Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlkyardım Kulübü (DAKİK) üyesi 505 gence, afet bilinci eğitimi anlatıldı. Proje kapsamında da bin 403 genç afet konusunda eğitildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.