Türkiye'de çalışacak yabancı doktorlar hakkında düzenleme

Türkiye'de çalışacak yabancı doktorlar hakkında düzenleme
Türkiye'de mesleklerini icra edemeyen yabancı sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığınca değerlendirilerek yeterli kabul edilmeleri halinde, belirlenecek sağlık kuruluşlarında görev yapabilecek

Türkiye'de mesleklerini icra edemeyen yabancı sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığınca değerlendirilerek yeterli kabul edilmeleri halinde, belirlenecek sağlık kuruluşlarında görev yapabilecek.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Yabancı Sağlık Meslek Mensuplarının Türkiye'de Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ebeler de Türkiye'de görev yapabilecek
Buna göre, yönetmelik, diş hekimi, eczacı, hasta bakıcılar hariç, özel sağlık kuruluşlarında çalışacak tüm yabancı sağlık meslek mensuplarını kapsıyor. Daha önceki mevzuatta yer alan "ebe" ibaresi de yönetmelikten çıkarılarak yabancı ebelerin de Türkiye'de görev yapabilmesi sağlanacak.

Suriyeli sağlık meslek mensuplarının durumu
Düzenlemeyle ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye'de çalışmalarına izin verilecek Suriyeli sağlık meslek mensupları için Sağlık Bakanlığınca verilecek ön izin belgesine ilişkin mevcut maddede değişiklik yapıldı.

Bu değişiklik çerçevesinde, Türkiye'de mesleklerini icra edemeyen yabancı sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığınca değerlendirilerek, yeterli kabul edilmeleri halinde belirlenecek sağlık kuruluşlarında görev yapabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.