'Türkiye'de Darbe Başarılı Olsaydı İç Savaş Çıkacaktı'

'Türkiye'de Darbe Başarılı Olsaydı İç Savaş Çıkacaktı'
Kuveyt Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gabra, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'de darbe başarılı olsaydı çetin bir iç savaş çıkacaktı." dedi

KUVEYT (AA) - Kuveyt Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik el-Gabra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumsal devlet yönetim modeline sahip, doğu ve batının arasında konumlanmış, ekonomisi gelişen bir ülkede ordunun yönetime el koymasının felaketten başka bir getirisinin olmayacağını söyledi.

AK Partinin 2002 yılından bu yana girdiği tüm seçimleri kazandığını ifade eden Gabra, darbenin başarısız olması ve demokratik yollardan seçilmiş hükümetin görevine devam etmesinin, Türkiye ve Arap dünyasının geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

"Türkiye'de darbe başarılı olsaydı çetin bir iç savaş çıkacaktı." diyen Gabra, şöyle konuştu:

"Türk halkı, bir gecede, saatler içerisinde darbe girişimini sona erdirdi. Bu darbe, klasik bir iktidar mücadelesidir. Erdoğan, Anadolu'nun bağrından çıkan bir lider. Elit ve muhafazakar kesimin demokratik yollardan iktidara gelmesi bazı kesimleri hoşnut etmedi."

-"Darbecileri hezimete uğrattı"


Türkiye'nin ABD ile Batı'ya güveninin sarsıldığını savunan Gabra, şunları kaydetti:

"Öldürülmesi ya da demir parmaklıkların arkasına atılması planlanan Erdoğan, cesareti ve halkının yanında durması sayesinde direndi ve bu tuzaktan kurtuldu, darbecileri hezimete uğrattı. Bu geçmişte yaşanmamış bir örnek. Erdoğan olağanüstü halin tanıdığı yetkilerden de yararlanarak darbecilerin önünü tamamen kesmek konusunda kararlı."

-"Avrupa pişman olacak"


Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) üyeliği meselesine de değinen Gabra, "Avrupa, Ankara'yı AB'den uzaklaştırdığı için pişman olacak. Böylece stratejik derinlik ve önemli bir konuma sahip Türkiye, daha fazla Ortadoğu'ya yaklaşacak. Bu, İran'ın Arap dünyasındaki hızlı yönelişine paralel tarihi bir yönelim olacaktır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.