"Türkiye'de Finans Profesyonellerinin Artması Heyecan Verici"

"Türkiye'de Finans Profesyonellerinin Artması Heyecan Verici"
ACCA İcra Başkanı Brand:- "Türkiye'de tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonellerinin sayısının artmakta olduğunu görmekten heyecan duyuyoruz" - ACCA Gelişmekte olan Piyasalar Direktörü Martin:- "Dünyadaki ekonomilerin zorlu dönemleri finans ve muhase

İSTANBUL (AA) - Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği İcra Başkanı Helen Brand, "Türkiye'de tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonellerinin sayısının artmakta olduğunu görmekten heyecan duyuyoruz." dedi.

ACCA'nın düzenlediği etkinliğe ACCA İcra Başkanı Helen Brand, ACCA Gelişmekte olan Piyasalar Direktörü Lucia Real-Martin, ACCA Türkiye Başkanı Filiz Demiröz ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan katıldı.

Etkinlikte konuşan Brand, ACCA olarak, etik ve mesleki becerileri güçlendirmeye destek verdiklerini belirtti.

Brand, "Muhasebe mesleğinin geleceği için güçlü değerlerimizin arkasında durmaya kararlıyız. 180 ülkede 198 bin üyemiz ve 486 bin öğrencimiz adına potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve küresel fırsatları yakalamak için her zaman daha ileriyi düşünmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Brand, Türkiye'de tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonellerinin sayısının artmasını görmekten heyecan duyduklarını söyledi.

Türkiye'deki ofisleri kanalıyla ACCA üyeleri, adayları ve işverenlerle bağlarını giderek güçlendirdiklerini belirten Brand, "Geçtiğimiz yıl TÜRMOB ile imzalanan Stratejik Geçiş Sözleşmesinin başarılı sonuçlarını hızla alıyoruz. Finans ve muhasebe profesyonellerinin sağlam ekonomilerin oluşturulmasında rolü büyüktür. Türkiye'de tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonellerinin sayısının artmakta olduğunu görmekten heyecan duyuyoruz." diye konuştu.


- "Dünyadaki ekonomilerin zorlu dönemleri finans ve muhasebe profesyonellerinin deneyimlerini artırıyor"


ACCA Gelişmekte olan Piyasalar Direktörü Lucia Real-Martin ise dünyadaki ekonomilerin zorlu dönemleri finans ve muhasebe profesyonellerinin deneyimlerini ve niteliklerini artırmaları için fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Martin, "Büyüyen ekonomi ile birlikte ACCA, üyelerine kişisel gelişimin ötesinde yepyeni deneyim imkanı veriyor ve küresel dünyaya açılan bir kapı oluyor." şeklinde konuştu.

ACCA Türkiye Başkanı Filiz Demiröz de Türkiye'deki ofislerinin ACCA'nın 100. ofisi olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm sektörler için geçmişte belirlenen çalışma teknikleri ve teknolojiler, her geçen gün yeni trendlerle karşılaşıyor. Finans ve muhasebe mesleği de bu hızlı değişime uyum gösterecek şekilde yapılanıyor. ACCA ve TÜRMOB olarak önceliğimiz Türkiye'deki muhasebe mesleğinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapmak. Ortak faaliyetlerimizi artırarak, iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz."

TÜRMOB Başkanı Masis Yontan ise ACCA ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.