'Türkiye'de her bin doğumdan üçü spina bifidalı'

'Türkiye'de her bin doğumdan üçü spina bifidalı'
Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, spina bifidanın multidisipliner bir hastalık olduğunu belirterek, "Türkiye'de her bin doğumdan üçü spina bifidalı." dedi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, spina bifidanın multidisipliner bir hastalık olduğunu belirterek, "Türkiye'de her bin doğumdan üçü spina bifidalı." dedi.

Pişkin, Türkiye Spina Bifida Derneği ile üniversitenin iş birliğinde kentteki bir otelde düzenlenen 13. Spina Bifida Kongresi'nde yaptığı konuşmada, spina bifidanın "gebeliğin erken döneminde kapanması gereken omuriliği kaplayan zarın kapanmaması" olarak tanımlandığını söyledi.

Hastalığın az bilindiğini belirten Pişkin, Türkiye'de her bin doğumdan üçünün spina bifidalı olduğunu aktardı.

-"Anne adayı kontrollü şekilde gebe kalmalı"


TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Spina Bifida Derneği Edirne Temsilcisi Doç. Dr. Neşe Özkayın da "Genellikle kalıtım ve çevresel faktörlerin etkisi olduğu tahmin ediliyor. Yeni doğan bebekte tespit edilen spina bifida tedavi edilmediğinde organ kayıpları ve felce neden oluyor. Bu hastalık annedeki folik asit eksikliğinden de kaynaklanmaktadır. Özellikle anne adayı kontrollü şekilde gebe kalmalı ve hekim kontrolünde bu folik asit almalıdır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.