Türkiye’de ilk belge Hidrokon’un

Türkiye’de ilk belge Hidrokon’un
Türk Standartları Enstitüsünün yeni yayınladığı TS 13769 İş Yerleri- Karayolu Araçlarının İmal, Tadil ve Montajını Yapan Yerler İçin Kurallar’ standardından Türkiye’de ilk Belgelendirme Konya İl Koordinatörlüğü tarafından Hidrokon Konya’da gerçekleşti.

TSE Konya İl Koordinatörü Hasan Demirtaş, konuya ilişkin açıklamasında, “26 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren Araçlarının İmal, Tadil ve Montajını hakkındaki yönetmeliğin 3. bölüm 10. maddesi gereğince münferit tadilat belgesi alacak firmaların tadilat konusu ile ilgili Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunluluğu getirilmiştir. Hidrokon Konya Hidrolik Makina San ve Tic Ltd. Şti, ilgili belgeyi almak için İl Koordinatörlüğüne müracaat etmiş ve oluşturulan inceleme ekibince yapılan denetim sonucunda Türkiye’de bu belgeyi alan ilk kuruluş olmuştur” dedi.

Öte yandan belge TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş, İnceleme Uzmanı İzzet Şen ve Seyit Yunus Oğuz tarafından HİDROKON yetkililerine takdim edildi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.