Türkiye'de İş Kazası Oranları Düştü

Türkiye'de İş Kazası Oranları Düştü
Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı Müsteşarı Erdem:- "İşveren sayılarımızın yüzde 141 oranında artmasına, 4A kapsamındaki işçi sayımızın da 5 milyon 200 binden 13 milyona çıkmasına rağmen iş kazalarında düşüş olmuştur"- "Toplamda ölümlü iş kazası oranı

SİVAS (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, "İşveren sayılarımızın yüzde 141 oranında artmasına, 4A kapsamındaki işçi sayımızın da 5 milyon 200 binden 13 milyona çıkmasına rağmen iş kazalarında düşüş olmuştur." dedi.

Erdem, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları" toplantısında, çalışma hayatında milli seferberlik ilan edildiğini anımsattı.

Bu kapsamda 81 ilin gezildiğini, kentlerde görüşülen esnaf, işçi ve iş verenlerin sorunlarını dinlediklerini, önerilerini aldıklarını dile getiren Erdem, böylelikle iş sağlığı ve güvenliği startının verildiğini söyledi.

Erdem, milyonlarca insanın iş kazalarından dolayı hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, dünyada her 15 saniyede bir kişinin iş kazası ve meslek hastalıklarından dolayı öldüğünü bildirdi.

Yılda 2 milyon 300 binden fazla çalışanın iş kazası ve meslek hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirdiğini vurgulayan Erdem, "Ülkemize bakacak olursak, işveren sayılarımızın yüzde 141 oranında artmasına, 4A kapsamındaki işçi sayımızın da 5 milyon 200 binden 13 milyona çıkmasına rağmen iş kazalarında düşüş olmuştur. Toplamda ölümlü iş kazası oranı 100 binde 16,7'den 9,9'a düşmüştür." diye konuştu.

Bakanlık olarak 2012'de İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu çıkardıklarını anımsatan Erdem, şunları kaydetti:

"Bu kanun ve diğer mevzuatla ülkemiz Avrupa normlarında bir iş sağlığı ve güvenliği kanuna kavuşmuştur. Çağdaş anlamda iş sağlığı ve güvenliği, önleyici ve tedbir alıcı olmak zorundadır. Bunun da olmazsa olması güvenlik kültürüdür. Güvenlik kültürünü toplumumuza aşılamak için birçok projeyi hayata geçirdik. İş sağlığı ve güvenliğinin hayata geçirilmesi tek taraflı olmuyor. Bunu hep beraber yapmak mecburiyetindeyiz, bu kültürü hep beraber aşılamamız lazım, hayata geçirmemiz lazım."

Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.