Türkiye'de sıfırdan hayata başladı

Türkiye'de sıfırdan hayata başladı
Suriye'deki savaş nedeniyle yakınlarını kaybeden ve tüm mal varlığına Esed güçlerince el konulan Bekri, sığındığı Hatay'ın Hassa ilçesinde, günübirlik işlerde çalışarak yeni bir hayat kurmaya çalışıyor

HATAY (AA) - Suriye'deki savaşta yakınlarını kaybeden ve tüm mal varlığına Esed güçlerince el konulan Halit El Bekri (42), ülkesinden kaçarak geldiği Hatay'ın Hassa ilçesinde, günübirlik işlerde çalışarak yaşama tutunuyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle birçok kişi hayatını kaybederken bazıları da işini, evini, toprağını geride bırakarak ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Sığındıkları Türkiye'de yeni bir hayata başlayan birçok Suriyeli, hayırseverlerin desteğinin yanı sıra günübirlik işlerde çalışarak hayatını sürdürüyor.

Şam'dan 3 yıl önce eşi, 4 kızı ve kardeşiyle Hatay'ın Hassa ilçesine gelen Bekri de adeta yaşama sıfırdan yeniden başlayanlardan. Ülkesinde 200 dönüm arazisi bulunan ve maddi durumu iyi olan Bekri, her şeyini geride bırakarak Türkiye'ye sığındı.

Bekri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de durumunun çok iyi olduğunu, ailesine ve kardeşlerine baktığını ancak savaşla yaşamının altüst olduğunu söyledi.

Esed güçlerinin bankadaki parasına ve arazilerine el koyduğunu aktaran Bekri, ''Suriye'de yıllık kazancım çok iyiydi. 3 yıl önce mecburen Türkiye'ye gelmek zorunda kaldık çünkü ülkemde ne iş yapabildim ne de can güvenliğimiz vardı. Kardeşim ve eniştem, savaşta hayatını kaybetti. Kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Kardeşim, 4 kızım ve eşimle Hassa'ya geldik. Burada kendi imkanlarımızla kiraladığımız evde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Günübirlik işlerde çalışarak hayırseverlerin de desteğiyle çok şükür karnımızı doyuruyoruz'' diye konuştu.

Suriye'de 2 kardeşinin kaldığını, onlardan haber dahi alamadığını belirten Bekri, tek dileğinin bir an önce savaşın bitmesi ve ülkesine geri dönmek olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.