Türkiye'de yüzyılın seçimi 4 ay sonra

Türkiye'de yüzyılın seçimi 4 ay sonra
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir" sözleri sonrası4 ay sonrası sandık kurulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir." ifadelerini kullandı.

Buna göre Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olacak 2023 seçimleri için yaklaşık 4 ay sonra sandığa gidilecek.

MUHALEFETTEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak sinyalini verdiği tarihe itiraz ederek "Kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime evet diyeceğimizi söyledik." dedi. Özkoç gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu kararı alanlar millet için çıkarmıyor. Kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime evet diyeceğimizi söyledik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyorlar. Nasıl çıkarmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.