Türkiye'den G7 Ve Bm Üyesi Ülkelerin Parlamenterlerine Sığınmacı Tavsiyesi

Türkiye'den G7 Ve Bm Üyesi Ülkelerin Parlamenterlerine Sığınmacı Tavsiyesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:- "Türkiye'nin Suriyeli misafirlere ayırdığı bütçe yaklaşık 25 milyar dolar. Bu vesileyle tüm dünya devletlerinin de terörle, savaşlarla mücadele etmesi gerektiğini, mültecilerle alakalı da azami hassasiyeti buradaki

ROMA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'nin Suriyeli misafirlerine ayırdığı bütçenin yaklaşık 25 milyar dolar olduğunu belirterek, "Bu vesileyle tüm dünya devletlerinin de terörle, savaşlarla mücadele etmesi gerektiğini, mültecilerle alakalı da azami hassasiyeti buradaki parlamenterlerimizden istedik. İnşallah G7 ülkelerinin liderlerine de tavsiye mahiyetinde sunacağız." dedi.

Başkent Roma'da katıldığı Avrupa Parlamenterler Forumu'nun ardından Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalık, mayıs ayı sonunda G7 Liderler Zirvesi'nin yapılacağını söyledi.

Çalık, Avrupa Parlamenterler Forumu'nda her G7 Zirvesi'nden önce olduğu gibi, tüm dünyadan parlamenterlerin, G7 ve G20 üyesi ülkelerin liderlerine, kadın, çocuk, sağlık ve eğitim konularında tavsiyelerde bulunmak amacıyla kararlar aldığını ve bunları liderlere ilettiklerini belirtti.

Dünyada yaklaşık 250 milyon göçmen bulunduğuna işaret eden Çalık, forumda sığınmacıların durumunu ele aldıklarını anlattı.

Öznur Çalık, "Tüm dünyanın bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini, G7 liderlerine de göçle ilgili bundan sonra alınması gereken tedbirleri, konuşulması gerekenleri dün ve bugün itibarıyla BM üyesi ülkelerin parlamenterleriyle İtalyan Parlamentosu'nda gündeme getirdik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Çalık, "Burada gündeme getirdiğim hadise, Türkiye'nin katettiği yolu tüm dünyanın görmesi gerektiği. Suriyeli misafirlerimize biz kapılarımızı sonuna kadar açtık ve şu anda yüzde 10'u kamplarda, kalanı serbest dolaşımda." diye konuştu.

Çalık, Türkiye'nin bir yandan da FETÖ, PKK-YPG, DEAŞ ile mücadele ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Suriyeli misafirlere ayırdığı bütçe yaklaşık 25 milyar dolar. Bu vesileyle tüm dünya devletlerinin de terörle, savaşlarla mücadele etmesi gerektiğini, mültecilerle alakalı da azami hassasiyeti buradaki parlamenterlerimizden istedik. İnşallah G7 ülkelerinin liderlerine de tavsiye mahiyetinde sunacağız. Aylan bebeklerin Akdeniz'de ölmesini beklemeden, çocuklar, kadınlar, savaş mağduru insanlar için önlemler alınması gerektiğini, İtalya'da bir kez daha gündeme getirdik."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimini ve sonuçlarını bir kez daha anlatma fırsatı bulduğunu kaydeden Çalık, terör ve savaşın olmadığı, çocukların annesiz, annelerin çocuksuz kalmadığı dünya temennisini dile getirdiğini aktardı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta "evim, yuvam, aşkım, sevdam" dediği partisine geri döndüğünü anımsatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, şöyle konuştu;

"Yeniden kurucu üyeliğinin ihyasına Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri olarak karar verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, böylece partili cumhurbaşkanlığının ilk adımını atmış oldu. Türkiye'de güçlü bir cumhurbaşkanı, Türkiye'yi sarıp sarmalayacak ve bu konuda beraberce Türkiye'yi kalkındıracak bir liderin, partili cumhurbaşkanı olması bizim arzumuzdu. İnşallah 15 yıllık iktidarımızda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ekonomide, katetmiş olduğumuz yolu, daha güçlü şekilde devam ettireceğiz."

Çalık, Başbakan Binali Yıldırım için de "Bir hakkı teslim etmemiz gerekir ki Sayın Başbakanımız bir yıldır aldığı görevi inanılmaz derecede yerine getirdi ve bütün toplumun, milletimizin, teşkilatımızın hem desteğini hem sevgisini, muhabbetini gördü. Ben Başbakanımız, Genel Başkanımız Binali Yıldırım Bey'e çok teşekkür ederken, Cumhurbaşkanımızın inşallah nasip olursa yeniden genel başkan olacağı 21 Mayıs'taki kongremizin hayırlı olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Güçlü Türkiye olarak devam etmek için emin adımlarla ilerleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.