Türkiye'den Ikby'ye Daeş’le Mücadelede Destek

Türkiye'den Ikby'ye Daeş’le Mücadelede Destek
DAEŞ'le mücadelede yaralanan 60 IKBY güvenlik kuvveti mensubu Türkiye'de tedavi ediliyor

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede yaralanan 60 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik kuvveti mensubunun tedavilerinin Ankara'daki kamu hastanelerinde başladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'le mücadelede ağır yaralanan ve Irak'ta tedavi imkanı bulunmayan IKBY güvenlik kuvvetleri mensuplarının tedavisi için IKBY makamlarının ağustos ayında Erbil'deki diplomatik misyonlara yaptığı yardım çağrısına Türkiye'nin olumlu yanıt verdiği ifade edildi.

Refakatçileriyle Türkiye'ye getirilen 60 IKBY güvenlik kuvveti mensubunun tüm ulaşım ve tedavi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin terörün her türlüsüne karşı yürüttüğü yoğun mücadeleyle bölgedeki barış ve istikrarın tesisi için sarf ettiği çaba çerçevesinde uluslararası ve bölgesel aktörlerle gerek askeri gerek insani alanda işbirliğinin kesintisiz süreceği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.