Türkiye'den Moğolistan'da helal kesim eğitim semineri

Türkiye'den Moğolistan'da helal kesim eğitim semineri
TİKA'nın organizasyonu ve TSE uzmanlarının katılımıyla düzenlenen seminerde, Moğolistan'da et ve et ürünleri sektöründe çalışanlara helal kesim standartlarının oluşturulması için bilgiler verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türk Standartları Enstitüsü, Moğolistan'daki uzmanlar için "Helal kesim standartları" konulu seminer düzenledi.

TİKA'nın organize ettiği ve TSE uzmanlarının katıldığı seminer, Moğolistan Gıda ve Köy İşleri Bakanlığının talebi üzerine gerçekleştirildi.

Başkent Ulan Bator'da düzenlenen seminere et ve et ürünü sektöründe çalışan 40'tan fazla uzman katıldı. Seminerde, helal kesim standartlarının oluşturulması konusunda bilgiler verildi, Türkiye'nin deneyimleri paylaşıldı.

Eğitim programının sonunda, katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi. Törene Moğolistan Gıda ve Köy İşleri Bakanı Burmaa Radnaa, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Ulan Bator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, büyükelçilik çalışanları ile sektör temsilcileri katıldı.

Moğolistan Gıda ve Köy İşleri Bakanı Radnaa, hayvancılık sektörünün geliştirilmesi, et ve et ürünlerinin Arap ve İslam ülkelerine ihraç edilmesinin Moğolistan için önemli olduğunu vurgulayarak, TİKA ile yapılan işbirliğinin hayvancılık sektöründeki potansiyeli harekete geçireceğini söyledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Er de "Helal Gıda" sertifikasıyla, et ve et ürünleri ihracatının önünün açılmasını ve Moğolistan ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Er, "Moğol kardeşlerimiz için TİKA olarak tarım ve hayvancılık sektörünün kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çeşitli projelere devam edeceğiz" dedi.

TİKA, Moğolistan'da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bugüne kadar çeşitli projeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, damızlık Ren geyiği temini için Moğolistan'da yaşayan Duha Türkleri'ne, Rusya'nın Tuva Özerk Cumhuriyeti'nden getirilen 20 Ren geyiği verilmiş, ülkenin tarım ve hayvancılık sektörlerini incelemek üzere Türkiye’den uzman heyet getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.