Türkiye'den Uluslararası Topluma Afrika Çağrısı

Türkiye'den Uluslararası Topluma Afrika Çağrısı
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu:- "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve çözmeye yönelik girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Afrika'nın sorunlarını yine en iyi Afrika'nın çözeceğine inandığını ve bu doğrultuda bu kıta ülkelerine yardımlarını sürdürdüğü belirterek, "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve çözmeye yönelik girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek." dedi.

BM Genel Kurulu'nda düzenlenen "Afrika'nın Kalkınması" konulu toplantıda konuşan Sinirlioğlu, kıtanın farklı bölgelerindeki krizlere rağmen Afrika'nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için büyük adımlar attığını söyledi.

Türkiye'nin Afrika'nın stratejik ortağı olarak kalkınma çabalarında bu kıtanın ülkelerine altyapı program ve projeleri ile insani yardımlar yaptığını anlatan Sinirlioğlu, sahadaki BM misyonlarında yer alarak Afrika'da güvenlik ve istikrarı destekleme konusunda da önemli bir rol oynadığı kaydetti.

Sinirlioğlu, ayrıca Türkiye'nin son yıllarda Afrika'ya desteğini çeşitlendirerek önemli ölçüde artırdığını dile getirdi.

Geçen yıl dünyada en çok insani yardım yapan ikinci ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Sinirlioğlu, Türkiye'nin milli gelirine oranla en fazla yardımda bulunan ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, altyapı projelerinden mesleki eğitime, kentleşme projelerinden tarımsal verimlilik, tıbbi tedavi ve hastane yönetimi gibi birçok alanda Afrika'ya destek verdiğini, Darfur ve Mogadişu'da hastane inşa ettiğini bildiren Sinirlioğlu, "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve çözmeye yönelik girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.