Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Uyanık:

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Uyanık:
“Türk coğrafyasında yaşayan insanların bizleri doğru bilip tanıyabilmeleri için burada TRT Temsilciliği ve Anadolu Ajansı gibi medya kuruluşlarının faaliyet göstermesi önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur”

ASTANA (AA) - Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, “Türk coğrafyasında yaşayan insanların bizleri doğru bilip tanıyabilmeleri için burada TRT Temsilciliği ve Anadolu Ajansı gibi medya kuruluşlarının faaliyet göstermesi önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur.” dedi.

Büyükelçi Uyanık, TRT'nin Astana'da açtığı ofisi ziyaret etti.

TRT Astana Temsilcisi Raşit Nuri Özden tarafından karşılanan Uyanık, burada yaptığı konuşmada, Astana'da TRT temsilciliğinin açılması ve Anadolu Ajansı temsilcisinin faaliyete başlamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Uyanık, “Sağlıklı, kendi kaynaklarımıza dayanarak insanlarımız tarafından bu haber kaynaklarına ulaşılması, bunların izleyicilerimize, kamuoyumuza eriştirilmesi birbirimizi zamanında ve doğru, güvenilir olarak anlamanın tek yolu.” şeklinde konuştu.

Bilginin sağlıklı kanallardan iletilmesi ve ön yargısız şekilde kamuoyuna ulaştırılmasının önemine işaret eden Uyanık, Türkiye ile kardeş cumhuriyetler arasındaki ilişkilerin Türk medya kuruluşları sayesinde daha da ileri boyutlara ulaştırılacağına dikkati çekti.

Uyanık, “Buradaki kardeş halkların, Türk coğrafyasında yaşayan insanların bizleri doğru bilip tanıyabilmeleri için Astana’da TRT Temsilciliği ve Anadolu Ajansı gibi medya kuruluşlarının faaliyet göstermesi önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.