Türkiye'nin Atlattığı Badireler 200 Yılda Atlatılamaz

Türkiye'nin Atlattığı Badireler 200 Yılda Atlatılamaz
Milli Savunma Bakanı Işık, "AK Parti iktidarı döneminde, Türkiye'nin atlattığı badireler, bir demokratik ülkede 100, 150, 200 yılda atlatılamayacak badirelerdir." dedi

 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bayramların değerleri açısından önemli bir yerinin bulunduğunu vurgulayan Bakan Işık, en değerli varlığımız, vatan için şehit olanlara rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Işık, tarihte kendi değerleri için canını hiçe sayan bir medeniyetin evlatları olduklarını anımsatarak, Anadolu'ya geldikleri günden itibaren bu toprakların vatan kalması için birçok bedel ödediklerini bildirdi.

Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için parti olarak gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Işık, "AK Parti iktidarı döneminde, Türkiye'nin atlattığı badireler, bir demokratik ülkede 100, 150, 200 yılda atlatılamayacak badirelerdir. Bir düşünün. Hiçbir durumda yılmadık. Her zaman Allah'a tevekkül ettik ve milletimize güvendik. Milletimiz de hiç bir kritik süreçte bizi yalnız bırakmadı." diye konuştu.

Bakan Işık, demokrasinin önündeki engelleri tek tek kaldırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra hiç kimse hangi sebeple olursa olsun, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, hangi anlayışla olursa, kimlerce yapılmak istenirse istensin bir daha darbeyi aklına getirmemesi için gerekli yapısal düzenlemeleri hayata geçiyoruz. Bazı kesimlerde 'FETÖ köklüdür, Allah belalarını versin.' Rabbim belalarını veriyor. 'Darbe yapmak o kadar da kötü değildir.' anlayışında olanlar var. Yaptığımız düzenlemeler bunları fena halde kızdırıyor. AK Parti iktidarı olarak bizim de en temel görevimiz, Türkiye'de demokrasinin kökleşmesidir. Ülkeyi seçilmişler yönetir. Yönetemezse halk sandıkta cezayı verir. Ülkeyi atanmışların yönetmesini hiçbir demokrasi kabul etmez. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra bu ülkede bir daha kesinlikle bir askeri darbe olmaması için askeri darbeyi hazırlayan zeminleri kurutuyoruz. Ülkeyi demokrasi açısından dünyanın en iyi standartlarında bir demokrasi haline getiriyoruz."

15 Temmuz darbe girişimini birlik ve beraberlik sayesinde aştıklarını anlatan Işık, herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenince hainlerin kaçacak delik aradığını vurguladı.

Darbecilerin dünyada en güvenli liman dedikleri yerlerde bile rahat olmadıklarını bildiren Işık, Türkiye'nin gücünün onların sürekli ensesinde bulunduğunu kaydetti.

Bakan Işık, konuşmasını tamamlamasının ardından, partililerle bayramlaştı.

"Dünyaya ülkeye nasıl sahip çıkılacağını gösterdik"
Daha sonra Darıca kent meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Işık, burada Darıcalılarla bayramlaştı.

Farklı görüşleri savunan kişilerin 15 Temmuz'da birleşerek, ülkesine sahip çıktığını anımsatan Işık, "Bize demokrasi dersi vermeye çalışan dünyaya ülkeye, onun seçilmiş cumhurbaşkanına nasıl sahip çıkılır, gösterdik. Bugün hala bize demokrasi dersi vermeye çalışanlar, 15 Temmuz gecesi nasıl hareket ettiklerine baksınlar. Bu millet değerlerine sahip çıkar. Her siyasi parti çalışmasını yapacak, farklı bakış açımız olacak, olaylara farklı bakacağız ama ülke menfaati söz konusu olduğunda bir araya gelip kol kola girerek, el ele gönül gönüle vererek, yolumuza devam edeceğiz. Bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece hiç kimsenin bu ülkeye zarar vermesi mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.