Türkiye’nin en büyük çekici, kamyon ve dorse pazarı: “NÜKTE OTOMOTİV"

Türkiye’nin en büyük çekici, kamyon ve dorse pazarı: “NÜKTE OTOMOTİV"
Geçtiğimiz günlerde Konya’ya Türkiye’nin en büyük çekici, kamyon ve dorse pazarını kazandıran Nükte Otomotiv, sıfır ve 2.el ticari araç alım ve satımı yapıyor. 150’si sıfır olmak üzere 200’ün üzerinde aracın bulunduğu pazar müşterilerini bekliyor.

Nükte Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nükte, bize sektörün dününü, bugününü ve yarınını anlatarak, sorunları dile getirdi.

Emine Şeyma Yıldız

32 BİN M2’LİK GARAJ

Nükte Otomotiv’i sizden dinlemek isteriz…

Ticari Serüveni 1962 yılında Faik Nükte ile başlayan Nükte Otomotiv Gıda Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, uzun yıllar sektörden kazandığı tecrübe ve birikim ile 1998 yılında benim çabalarımla kurumsallaşma çalışmalarına başlayarak, Konya Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yeni yerinde Nükte Otomotiv Gıda Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ismi ile hizmet vermeye başlamıştır. Dürüst ticaret anlayışı, geniş vizyonu ve öngörülü yaklaşımları ile Türkiye’nin zorlu kriz dönemlerini başarı ile atlatmış olan firmamız, gelişen teknolojinin tüm imkânlarından faydalanarak, sağlam bir altyapı oluşturmuş ve yerel bazda verdiği hizmetleri genişleterek ulusal pazara taşımıştır. 2015 yılında hizmet kalitesini artırmak adına 32 bin m2lik garajı, tam donanımlı kademesi, kasko ve trafik sigorta ve satış sonrası hizmetleriyle sektörün öncü isimleri arasında yer almıştır. Nükte Otomotiv, ticari araç grubunda sıfır ve ikinci el araç alım-satım ve takas hizmetlerini Türkiye genelinde yaygın dağıtım ağı ile gerçekleştirmektedir. Ülkemizi 500 Milyar Dolar ihracat hedefine ulaştıracak sektörlerden en önemlisi bizimde bir parçası olduğumuz lojistik ve nakliye sektörüdür. Yaptığımız piyasa araştırmaları sonucunda parçası olduğumuz sektör, ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda, önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyecek olduğu görülmektedir. Firmamız bu büyümenin içerisinde müşterileri ile birlikte etkin rol almak istemektedir. Bu doğrultuda yaptığı çalışmaların doğru yönde olduğunu da her yıl artan satışları ve yükselen satış grafiği göstermektedir. Bu bağlamda Nükte Otomotiv Türkiye’deki ticari araç sektörünün en önemli oyuncularından biridir. Kurulduğu günden bu yana ödün vermeden sürdürdüğü müşteri memnuniyetine odaklı dinamik hizmet anlayışı sayesinde kurumsal itibar araştırmalarında sektörün en beğenilen ve en çok güven duyulan markaların başında gelmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Havaalanı’nın yakınında Türkiye’nin en büyük çekici, kamyon ve dorse pazarını açtınız. Bu pazarı nedir en büyük yapan?

32 bin m2’lik alanıyla Türkiye’nin en büyük ticari alana sahip çekici, kamyon ve dorse pazarımızda satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Araçların bütün bakımlarını orada yapıyoruz. Müşterilerimiz araç alırken en ince detayına kadar inceleyebiliyorlar. Online satış da yapıyoruz.

Sizi sektördeki diğer rakiplerinizden farklı kılanlar neler?

Biz ilk önce müşterinin ne istediğine bakıyoruz. Müşteriye aracımızı eksiksiz olarak sunuyoruz ve güven veriyoruz. Aracı sattıktan sonra 1 yıl boyunca takibini yapıyoruz. Servisle ilgili bir ihtiyaç olduğunda anında çözüyoruz. Her marka, model ve yaşta araç alım satım hizmetleri sunan firmamız ikinci el araçlarda satın alım aşamasında her aracı kaporta aksamından motor aksamına kadar tüm detaylarıyla incelemeye tabi tutan uzman satın alım personeliyle müşterilerin güvenli yolculuk yapmalarını sağlamaktadır. Ayrıca uzman personelimizle araç devir, noter ve ruhsat işlemlerini müşterilerimiz adına takip ediyoruz. Sektördeki itibarı ile müşterilerimize uygun şartlarla kredi imkânı sağlayarak hedeflediğimiz müşteri memnuniyeti politikasını yakalamaktayız.

“İLK ÜÇTEYİZ”

2015 yılı bu sektör için nasıl geçti?

Sektörde çok durgun bir dönem yaşandı. İç piyasanın potansiyelinin ve iş gücünün azalması, istikrarın kaybolması, en büyük pazara sahip olan Doğu’nun tamamen kilitlenmesi, dış ülkelerde yaşanan krizler, seçim belirsizliği gibi nedenlerden dolayı satışlarımız düştü. 2015 verimsiz geçti. 2016’dan beklentimiz büyük.

Türkiye genelinde bu sektörden Konya’nın aldığı pay nedir?

Konya ülke genelinde bu sektörde ilk üçtedir. Çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Katma değer getirisi yüksek olan bir sektör. Bu sektör sadece ticari araç alımıyla bitmiyor. Lastik bakımı, döşemesi, motor bakımları gibi en az 10 tane bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu da işlerin devamlılığını sağlıyor.

Hem sıfır hem 2. el araç satıyorsunuz. Konya’da hangisi daha çok rağbet görüyor?

Şu anda başa baş gidiyor. Yüzde elli, yüzde elli bir bölünme var. Müşterilerimizin yüzde 70’i Doğu ve Batı arasında, yüzde 30’u da Konya içinde...

Sektörün en büyük sıkıntısı ne?

Bu sektördeki 70’e yakın firma olarak Büyükşehir Belediyesi’nden beklentimiz ticari araç satanlara şehir dışından bir arsa tahsil edilmesi. Biz orada bir kooperatif kurmak istiyoruz. Araçlarımızın satışını bu kooperatifte gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü araçlarımızla şehir içine girerken büyük sıkıntı yaşıyoruz. Trafiği alt üst ediyor, kazalara sebebiyet veriyoruz. En büyük sorunumuz yer sorunu diyebilirim. Bir tane kamyon garajımız var ama yeterli değil. Sektöre sahip çıkılmasını istiyoruz. Büyükşehir tarafından büyük bir arazi tahsis edilirse ve buraya satış reyonları yapılırsa sektör ciddi anlamda katma değer kazanacaktır. Bu da Konya için iyi bir potansiyel olacaktır. Lojistik merkez süratle gündeme tekrar alınıp proje hayata geçmelidir. Türkiye’nin her tarafından insanlar Konya’ya araç almaya geliyorlar. Gelen insanlar 2-3 gün kalıyorlar. Konya tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Bunu es geçmemek lazım…

Nükte Otomotiv olarak bundan sonraki hedefleriniz neler?

İkinci el ticari araç sektörünü hak ettiği yere getirmek ve Konya’ya yakışan 2. el ticari araç satış yerini kazandırmak. Yıllık satış ciromuzu artırarak 2016 yılında araç satış sayımızı 650’ye çıkarmak.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum