TÜRKİYE’NİN İLK 4. NESİL PAYLAŞIMLI BİSİKLET PLATFORMU KMÜ’DE

TÜRKİYE’NİN İLK 4. NESİL PAYLAŞIMLI BİSİKLET PLATFORMU KMÜ’DE
Türkiye’nin ilk 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformu (Unibike) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) açıldı.

Türkiye’nin ilk 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformu (Unibike) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) açıldı.

KMÜ Rektörlüğü tarafından öğrencilerin ve üniversite personelinin yerleşke içerisinde hızlı ve rahat ulaşım sağlamaları amacıyla hayata geçirilen Unibike 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformunun açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, Unibike Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Taç, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Akıncı, Teknik Koordinatör Yusuf Atmaca ile üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak ülkemizde ilk kez uygulanmaya başlanan 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformuna ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

20180208aw301649_03.jpg

Rektör Akgül konuşmasının devamında, “Temiz enerji konusunda öncü çalışmalara imza atmayı planlayan üniversitemizde bu alandaki uygulamaların birisini daha hayata geçirmiş bulunmaktayız. Artık üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları sağlıklı, ekonomik ve çevreci bu ulaşım araçlarıyla yerleşke içerisinde diledikleri noktaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Dünyada 2014 yılından beri uygulanmakta olan 4. Nesil Bisiklet Platformu, ülkemizde ilk kez Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde başlatılmış bulunmaktadır. Öncelikle bu projeyi hayata geçiren Unibike Şirketi yetkililerine teşekkür ediyor, projenin tüm üniversitemiz mensupları ve öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Unibike Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Taç ise Türkiye’de ilk kez uygulanan 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Sistemini 60 adet bisikletle KMÜ’de hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları ifade etti: “Unibike, paylaşımlı bisiklet platformu olup sadece bisikletten ibaret değil. Unibike’ı farklı kılan birçok özellik mevcut; istasyonsuz oluşu ile esnek, fizyolojik kondisyon geliştirmesi açısından sağlıklı, zararlı gaz emisyonlarını azaltması yönüyle çevreci, daha ucuz ulaşım sağlaması yönüyle ekonomik, farklı mobil ödeme şekilleri ile kolay, online indirim uygulamaları ile de eğlenceli bir hayat tarzı sunuyor.”

20180208aw301649_04.jpg

 

Yönetim Kurulu Başkanı Taç, “Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanmak çok önemli bir husustur. Dünyada toplamda bir milyar bisiklet mevcut olup bunun 35 milyonu ise 4. Nesil paylaşımlı istasyonsuz bisikletten oluşuyor. Bisikletin ekonomiye katkısı çok fazla. Türkiye'nin toplam ithalatının beşte biri enerjiye harcanıyor. Dış ticaret açığını enerji ithalatı oluşturuyor. Türkiye’nin sürdürebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı var. Güneş, rüzgâr ve alternatif yeşil enerji projelerinin hayata geçirilmesi üniversite gençlerinin gayretlerine bağlı ve biz Unibike olarak çorbaya tuzumuzu koyduk, sıra üniversiteli gençlerde.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

20180208aw301649_02.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Taç, “Son teknoloji projesi olan Unibike sisteminin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde açılmış olmasından başta Rektörümüz olmak üzere değerli yöneticilerin vizyonerliğinin, çevre bilincinin ve kararlılıklarının rolü büyük olmuştur. Katkılarından dolayı tüm KMÜ ailesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Program, katılımcıların yerleşke içerisinde istasyonsuz bisikleti kullanmalarıyla devam etti. Unibike ile KMÜ öğrencileri artık ulaşım, eğlence ve sporu bir arada deneyimleyebilecek. Unibike'ın KMÜ öğrencilerine tanıtım amaçlı 400 dakikalık ilk kullanımı ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.