Türkiye'nin Kardeşlik Eli Ramazanda Dünyaya Ulaşacak

Türkiye'nin Kardeşlik Eli Ramazanda Dünyaya Ulaşacak
Türkiye'deki yardım kuruluşları, onbir ayın sultanı ramazana yönelik yardım seferberliğiyle dünyanın birçok ülkesindeki mazlumlara ulaşacak- Türk Kızılayı, İHH İnsani Yardım Vakfı, İyilikder, Sadakataşı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma dernekleri gibi bi

İZMİR (AA) - EŞBER AYAYDIN - Türkiye'deki birçok yardım kuruluşu, ramazan ayına yönelik başlattıkları kampanyalarla dünyanın çeşitli ülkelerindeki milyonlarca insana hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak.

Onbir ayın sultanı ramazanda dünyanın birçok mazlum coğrafyasına ulaşacak olan kuruluşlar, hayırseverlerin bağışladığı yüzbinlerce koli yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak, iftar çadırları kuracak.

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kolları sıvayan yardım kuruluşları, Türk halkının desteğiyle mazlumların sofralarına "Halil İbrahim bereketi" götürecek.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Türk Kızılayı, ramazanda milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Daha fazla iftar ve sahur sofrasına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için "Ramazanı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla yardım kampanyası başlatan Türk Kızılayı, kendi öz kaynaklarından da yüz binlerce aileye yardım yapacak.

Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Türk Kızılayının birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek. İftar ve sahur için hazırlanan gıda kolilerine özel bir önem veren Türk Kızılayı, Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'da yaklaşık 20 bin aileye gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilecek.

- Yardım gemileri yola çıkacak

Türk Kızılayı, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında İdlip ve Gazze başta olmak üzere birçok ülkenin şehrinde iftar çadırı kuracak. Bu bölgelerde, çocuklara yönelik de özel eğlence programları düzenlenecek.

Türk Kızılayının bir süre önce Doğu Afrika, Güney Sudan, Somali ve Yemen için başlattığı "Umudu Ol" kampanyası ve devletin desteği ile hazırlanan malzemelerle doldurulacak yardım gemileri de ramazanda yola çıkacak.

Gidecekleri ülkelere 15 biner tonluk yardım götürecek gemiler, her bir ülkede yaklaşık 3'er milyon kişinin birer aylık ihtiyacını karşılayacak. Türk Kızılayı bunun dışında da Kenya ve Etiyopya'da da kıtlıktan etkilenen kişilere gıda desteğinde bulunacak.

Afrika'nın umudu olmak isteyenler, Türk Kızılayının bağış tahsilat sistemi ve bağış hesapları ile tüm PTT işlem merkezlerinin 2868 no'lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabı ile tüm operatörlerden 2868'e boş mesaj atıp 10 TL'lik bağış yapabiliyor.

- İftar sofralarına 2 milyondan fazla kişi oturacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, 25. yılında ramazan çalışmalarına "Sizi Bekliyorlar" sloganıyla başladı. Türkiye'nin 81 ili ile 104 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak olan İHH, 27 ülkedeki 130 bin kişiye hayırseverlerin fitre, fidye ve zekatını ulaştıracak.

Yurt içi ve yurt dışında 300 bin adet kumanya paketi dağıtacak olan İHH, 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Hayırseverlerin kişi başına 10 lira katkıda bulunarak oluşturabileceği iftar sofralarına 2 milyondan fazla kişi oturacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay, iyilik kervanlarının dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yola çıktığını, Suriye, Somali, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş, Irak ve Myanmar gibi öncelikli kriz bölgelerine daha fazla ağırlık verileceğini belirtti. Atalay, yardım yapmak isteyen kişilerin zekatlarını, fitrelerini, kumanyalarını, bayramlık ve hediye paketlerini bu iyilik kervanına katabileceklerini aktardı.

- Kardeşlik sofraları kuracaklar

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder), 15 ülkede onbinlerce kişi için iftar sofrası kuracak.

Dernek Başkanı İbrahim Bahar, gönüllülerin bu ramazanda da iyilik ve selamı yeryüzüne yayacağını, binlerce kilometre uzaktaki kardeşleriyle aynı sofrada buluşacaklarını ifade etti.

Bahar, Bosna Hersek, Arnavutluk, Halepçe, İdlib, Somali, Kosova, Kırgizistan, Burkina Faso, Yemen, Bangladeş, Makedonya, Nijer, Kudüs , Gazze, Kıbrıs, Erbil'de kardeşlik sofraları kuracaklarını kaydetti.

Sofralara katkı sağlamak isteyenler www.iyilikder.org.tr adresinden yardımlarını ulaştırabilirler.

- "Kardeşim Orucunu Açtın mı?"

Sadakataşı Derneği, Türkiye ile birlikte 25 ülkede "Kardeşim Orucunu Açtın mı?" diyerek, mazlumların halini sorgulayıp onlarla iftar sevincini yaşamak için ramazan kampanyası gerçekleştirecek.

Dernek tarafından yürütülen ramazan çalışmaları kapsamında gıda kolilerinden oluşan binlerce kumanya ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da iftar sofraları kurulacak, bunun yanı sıra Sadakataşı gönüllüleri Somali, Suriye, Arakan gibi mülteci kamplarındaki sofralara misafir olacak.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, toplanan yardımların Türkiye'de ve Suriye, Nijer, Bangladeş, Myanmar içindeki Arakan kampları, Sierra Leone, Somali, Irak, Etiyopya, Kenya, Çad, Kamerun, Lübnan'daki Filistin ve Suriye kamplarında dağıtılacağını söyledi.

Yurt içinde ve dışında binlerce aileye gıda paketleri dağıtmanın yanı sıra iftar sofraları da kuracaklarını aktaran Köylü, kuraklık yaşayan bölgelerde temiz su ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.