Türkiye'nin Londra'daki "Çelik" Maratoncusu

Türkiye'nin Londra'daki "Çelik" Maratoncusu
- Milli atlet Fadime Çelik, İngiltere'nin başkenti Londra'da 4-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda maraton branşında tek Türk kadın sporcu olarak piste çıkacak- Çelik:- "Londra'nın parkuru hızlı parkur. Bu da benim için büy


ERZURUM (AA) - FAHRETTİN GÖK - Milli atlet Fadime Çelik, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi maraton branşında tek kadın sporcu olarak temsil edecek.

Milli takım kariyeri 17 yıl önce başlayan ve çeşitli yaş guruplarında piste çıkan maratoncu Çelik, 800, bin 500, 3 bin, 5 bin ve 10 bin metre yarışlarında milli formayı başarıyla terletti.

Çelik, Çin'in Shenzhen kentindeki 2011 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda 10 bin metrede birinci olduktan sonra bu başarısını sürdürerek Finlandiya'nın Helsinki kentindeki 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonasında 5 bin metre finali koştu.

Ardından kısa süre atletizme ara veren Çelik, İstanbul'da geçen yıl düzenlenen Avrasya Maratonu'nda 2.40'lık derecesiyle Londra'da 4-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

Milli atlet, söz konusu şampiyona öncesi Erzurum'da sürdürdüğü kamp çalışmaları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'nde günde çift antrenman yapıyor.

Fadime Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası için Erzurum'da son hazırlıkları yaptığını söyledi.

Yüksek rakımda yaptığı antrenmanın kendisi için her anlamda çok önemli olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinde hava çok sıcak, burada ise serin. Rahat şekilde antrenmanımızı tamamlayabiliyoruz. Antrenmanlar İzmir veya başka yerlerde olsaydı, hem sıcaklık hem de rakım olarak beni daha kötüye götürecekti. Şu anda yüksek rakımda olmamız her şekilde avantaj. 2011 yılındaki Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'ndan önce burada kamp yapmıştım. O zaman yüksek rakımın çok faydasını görmüştüm ve 10 bin metrede şampiyon olmuştum. İnşallah buradaki antrenmanlar sonunda güzel sonuçlar alacağız."


- "Londra'daki parkur avantajlı"

Türkiye'ye Londra'daki organizasyondan başarılı bir sonuçla dönmeyi arzuladığını ve bunun için çok yoğun çalıştığını vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maratonda birincilik ve üçüncülük çok zor. Ama ileride, inşallah olimpiyatlarda bunu yapacağımıza eminim. 2020'de en iyi dereceyle ilk üçe gireceğimizi düşünüyorum. Şu an planlarımız o şekilde gidiyor. Bu yarış öncesi 2.40 gibi bir derecem var. Bunu aşağıya çekmek, 2.36 veya 2.39 dereceleri arasında koşmak istiyorum. Zaten bu dereceleri koşarsak benim için çok iyi olur. Olimpiyatlardan önce de Londra'da rakiplerimizi görmüş olacağız. Bu açıdan da benim için iyi olacak. Londra'nın parkuru hızlı parkur. Bu da benim için büyük avantaj. İnşallah her şey yolunda gider, günümüzde oluruz ve güzel derecelerle döneriz."

Londra'daki şampiyonada Türkiye'yi maraton branşında temsil edecek tek kadın atlet olan Çelik, Erzurum'da kendisine sunulan kamp imkanının son derece iyi olduğunu dile getirerek, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) yetkilileri ve diğer ilgililere teşekkür etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.