Türkiye'nin Makedonya Büyükelçisi'nden Destek Mesajlarına Teşekkür

Türkiye'nin Makedonya Büyükelçisi'nden Destek Mesajlarına Teşekkür
Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Şölendil, FETÖ darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk hükümetine ve milletine destek mesajları veren ve Makedonya'da FETÖ'yle mücadele için çaba gösterenlere teşekkür etti

ÜSKÜP (AA) - Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömer Şölendil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk hükümetine ve milletine destek mesajları veren ve Makedonya'da FETÖ'yle mücadele için çaba gösteren yetkililere ve soydaşlara teşekkür etti.

Şölendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(Makedonya) Devlet Bakanı Sayın Furkan Çako’nun, diğer tüm soydaş yetkililerin, işadamlarımızın ve tüm kardeşlerimizin darbeye karşı destek ve yaptıkları girişimler esasen FETÖ terör örgütünün Makedonya’daki yapılanmalarına karşı Makedonya makamlarına da gerekli mesajları vermiştir. Bu bağlamda gerek Sayın Çako’ya gerek girişimde bulunan tüm yetkililere ve iş adamlarımıza tekrar teşekkürlerimi ifade etmek isterim." dedi.

Büyükelçi Şölendil, Makedonya'daki FETÖ okullarıyla ilgili, "Halen tatil dönemi devam etmekte. Bize öğrenci nakilleri konusunda henüz resmi bir başvuru olmadı. Ancak bazı öğrencilerin başka okullara nakil yaptıkları konusunda duyumlar alıyoruz." dedi.

Şölendil, FETÖ'nün yasa dışı faaliyetleri konusunda gerekli uyarılar ve girişimlerin Makedonya makamları nezdinde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini vurguladı.

FETÖ'nün Makedonya da dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği ülkeler için ciddi tehdit oluşturabileceğini belirten Şölendil, "Dostlarımızdan beklentimiz Türkiye'ye, bu terör tehdidi ile mücadelesinde gerekli desteği ve işbirliğini sağlamalarıdır." dedi.

Makedonya'da, "Darbeye hayır, milli iradeye destek" sloganıyla düzenlenen mitinglerle Türkiye ile dayanışma ve birlik ruhunun her türlü takdiri hak ettiğini belirten Şölendil, ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen destek mitinglerine kendisinin de katıldığını hatırlattı.

Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Furkan Çako, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki muhataplarımızla da yapmış olduğumuz istişareler doğrultusunda, Makedonya'daki FETÖ yapılanmasının tamamen açık bir şekilde hukuki yönden de ortaya çıkartılması ve bundan sonraki faaliyetlerine son verilmesi açısından önlemler almaya başlamış durumdayız." ifadesini kullanmıştı.

Çako, Türkiye'den Makedonya'ya gelen şirketlerin FETÖ ile bağlantılı olup olmadığının özel olarak araştırıldığını belirtmiş ve halka, çocuklarını FETÖ okullarına göndermemeleri çağrısında bulunmuştu.

Furkan Çako, daha önce sadece Türkiye'den geldikleri için halkın teveccüh, misafirperverlik ve yardımseverliğinden yaralanan bu yapının artık kamuoyu tarafından da iyi tanındığını anlatarak, halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafında olduğunu, olmaya devam edeceğini vurgulamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.