Türkiye'nin mega projelerine Dünya Bankasından övgü

Türkiye'nin mega projelerine Dünya Bankasından övgü
Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, geçen yıl 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükseltti." görüşüne yer verildi

Dünya Bankasından, Türkiye'nin ulaştırma sektöründeki 35,6 milyar dolarlık İstanbul üçüncü havalimanı ve 6,4 milyar dolarlık Gebze-İzmir Otoyolu ile geçen yıl küresel yatırımın yüzde 40'ını absorbe ettiği, 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükselttiği bildirildi.

Dünya Bankası, veri tabanındaki, Altyapı Projelerine Özel Sektör Katılımına ilişkin yeni verileri açıkladı.

Bankadan söz konusu verilere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2015 yılında 44,7 milyar dolarlık rekor bir tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükselttiği ifade edildi.

Ulaştırma sektöründeki iki mega anlaşmayla da küresel yatırımın yüzde 40'ının absorbe edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunlar, İstanbul'un 35,6 milyar dolar bedelli üçüncü havalimanı (devlete ödenecek 29,1 milyar dolarlık imtiyaz ücreti dahil olmak üzere) ve 6,4 milyar dolarlık Gebze-İzmir Otoyolu. Bununla birlikte, küresel yatırım 2015 yılında bir önceki yılla karşılaştırıldığında büyük ölçüde değişmedi ve 111,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Güneş enerjisi yatırımları, son beş yılın ortalamasını yüzde 72 oranında geçerken, yenilenebilir enerji yatırımları özel sektör katılımlı yatırımların neredeyse üçte ikisini oluşturdu."

-"2015'e mega projeler damga vurdu"


Geçen yıla mega anlaşmaların damga vurduğu ifade edilen açıklamada, "2015 yılında en fazla yatırım çeken ilk beş ülkesi sırasıyla Türkiye, Kolombiya, Peru, Filipinler ve Brezilya olmuştur. Bu beş ülke 74 milyar dolarla gelişmekte olan dünyadaki küresel taahhütlerin yüzde 66'sını oluşturmuştur." görüşüne yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.