'Türkiye’nin Pastadan Pay Almasını Sindiremeyenler, Fetö'yü Maşa Olarak Kullandı'

'Türkiye’nin Pastadan Pay Almasını Sindiremeyenler, Fetö'yü Maşa Olarak Kullandı'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin dünyadaki pastadan pay almaya başlamasını içine sindiremeyenlerin, FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullandıklarını söyledi

MONTREAL (AA) - BM Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nün 39.genel kurul çalışmaları için Montreal’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanada’dan ayrılmadan önce Türk toplumu ile bir araya geldi.

Montreal Türk Kültür Merkezinde Türk STK’ların başkan ve yöneticileri ile buluşan Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 13 yılda yaptığı ataklarla sivil havacılık alanında dünyada söz sahibi olduğunu vurguladı. Sivil havacılığın en üst kuruluşu olan ICAO’nun yönetimine girebilmek için 87 oy gerekirken, Türkiye’nin yarın yapılacak seçimlerde 150 civarında bir oyla seçileceğini ifade eden Bakan Arslan, bunun son 13 yılda sağlanan gelişmelerle elde edildiğini işaret etti.

"Çanakkale Köprüsü’nün ihale süreci başlıyor"
Arslan, Çanakkale Köprüsü projesiyle ile ilgili ihaleyi bu hafta başlatacaklarına değinerek, 2017 yılı Ocak ayı ortalarında teklifleri alacaklarını ve köprüyü yapacaklarını bildirdi.

Bakan Arslan, "Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye, kendi insanının menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Dünyada özellikle herkesin paylaştığı ve dünyanın geleceğini yönlendiren ülkelerin söz sahibi olduğu bir pasta var. Biz büyük projeleri yapmaya başladığımız andan itibaren, bu ülkeler ‘eyvah bu Türkiye de çok olmaya başladı. Bizim bu Türkiye’ye dur dememiz lazım’ demeye başladılar. Türkiye coğrafyasının etrafında yaşanan olayların bir çoğunun altında bu yatıyor." ifadesini kullandı.

"FETÖ, rakiplerimize maşalık etti"
Geçmişte birçok terör örgütünün, Türkiye’nin büyümesini istemeyen rakiplerine maşalık ettiğini hatırlatan Arslan, "FETÖ terör örgütü de 15 Temmuz’da rakiplerimize maşalık etti. Bütün bunlar, pastalarına paydaş olduğumuz ve bizim büyümemizi istemeyenlerin oyunlarının bir parçası ve bunlar da onlara maşalık ediyor." dedi.

"THY aile indirimi için çalışıyor"
Bakan Ahmet Arslan, daha sonra salonda bulunanların sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine Arslan, Türk Hava Yolları (THY)’nın, aile olarak uçacaklara indirim için çalıştığını ve uygulamanın yakında başlayacağını söyledi. Bilet fiyatlarının, sefer sayıları ile doğrudan ilgili olduğuna dikkati çeken Arslan, Kanada sivil havacılık otoriteleri ile Montreal ve Toronto’ya olan seferlerin haftada 7 güne çıkarılması ve Vancouver’a da THY uçuşlarının başlaması için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.