'Türkiye'nin Rusya ile diyalog kurması iyi bir işaret'

'Türkiye'nin Rusya ile diyalog kurması iyi bir işaret'
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Terörle Mücadele Komitesi Direktörü Jean Paul Laborde, "Terörle mücadelede Türkiye'nin Rusya ile diyalog kurması iyi bir işaret." dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Terörle Mücadele Komitesi Direktörü Jean Paul Laborde, "Terörle mücadelede Türkiye'nin Rusya ile diyalog kurması iyi bir işaret." dedi.

Laborde, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınları için başsağlığı diledi.

Terörün yerel ve bölgesel bir fenomen olmaktan çıktığına ve bütün dünyayı tehdit ettiğine dikkati çeken Laborde, terörle mücadelenin uluslararası işbirliği gerektirdiğini vurguladı.

"Suriye ve Irak'ta 30 bin yabancı savaşçı var"
Suriye ve Irak'ta 30 bin yabancı savaşçı olduğunu, Türkiye'nin tehlikeli bir bölgede bulunduğunu ve bu nedenle de terör saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Laborde, "Terörle mücadelede Türkiye'nin Rusya ile diyalog kurması iyi bir işaret." dedi.

"Terör saldırıları artabilir"
Küresel terörizmle mücadelede uluslararası toplumun net bir planı olmadığını ifade eden Laborde, terörle mücadelede ülkelere istihbarat paylaşımı çağrısında bulundu.

Laborde, "terör saldırılarının artabileceği ve teröristlerin Brezilya'da düzenlenecek 2016 Olimpiyatlarını hedef almak isteyebileceği" uyarısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.