Türkiye'nin Tarihi Zenginlikleri Sanal Alemde

Türkiye'nin Tarihi Zenginlikleri Sanal Alemde
Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin tarihini sosyal medyada sürdürdüğü “81 ilde Tarihe Yolculuk” projesiyle duyuruyor - Proje kapsamında müzeler, antik kentler, camiler ve tarihi yerler görsel ve 22 dilde kısa metinlerle tüm dünyaya tanıtılıyor

ANKARA (AA) – MELTEM BULUR - Yunus Emre Enstitüsü (YEE), sosyal medya üzerinden hayata geçirdiği "81 İlde Tarihe Yolculuk" projesiyle 22 dilde yaptığı paylaşımlarla Türkiye'nin zengin tarihini tanıtıyor.

Yunus Emre Enstitüsü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye’yi tanıtma misyonuyla yola çıkan kurum, bu kapsamda sosyal medyada “81 İlde Tarihe Yolculuk” projesini hayata geçirdi.

Türkiye'deki müzeleri, antik kentleri, camileri ve tarihi yerleri, görsel ve kısa metinlerle tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen projede, enstitünün yurt dışındaki 50 merkezi, tanıtılan yerlerle ilgili 22 dile çevrilen metinleri hedef kitleye ulaştırıyor.

Proje, özellikle Türkçe öğrenen öğrencilerin yaz okulu kapsamında Türkiye’ye geldiklerinde tarihi yerler hakkında da bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Proje, tüm iller hakkında paylaşımda bulunulmasının ardından bitecek. Projenin devamında Türkiye’nin kültürel mirasları ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi’nde yer alan şehirlerin tanıtımına da yer verilmesi planlanıyor.

Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye'ye gelen öğrenciler 81 ilde Türkçe öğrenim gördükleri şehirlerde, hakkında paylaşım yapılan kendi ülkelerinde sadece fotoğrafını gördükleri tarihi yerler, müzeler ve bunun gibi yerleri ziyaret etme fırsatı yakalayacak.

- Türkiye'yi tanıtmak amacıyla kuruldu

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak, Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek, Türkiye’nin diğer ülkelerle kültürel alışverişini artırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuş bir kamu vakfı niteliği taşıyor.

Yunus Emre Enstitüsü ise vakfa bağlı bir kuruluş olarak yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra Türkiye'nin tanıtımı amacıyla kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütüyor. Enstitü ayrıca bilimsel çalışmalara da destek veriyor.

Enstitünün 2009 yılında faaliyetlerine başlamasının ardından hali hazırda yurt dışında 40’tan fazla kültür merkezi bulunuyor. Kültür merkezleri aracılığıyla Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.