Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen bir grup sığınmacı, inşaat halindeki binalar ile kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Şanlıurfa'da inşaat halindeki binalar ile kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyeliler, soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor.

Eyyübiye ilçesindeki çeşitli bölgelerde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlar ile baraka ve inşaatlar halindeki evlerde kalan Suriyeliler'in yaşam koşulları, kış mevsimiyle daha da ağırlaştı.

Barınacak yer, battaniye, soba, kömür, halı, mutfak malzemesi, gıda, çocuklar için kışlık giyecek, ayakkabı, çocuk bezi, ilaç ve temizlik malzemesine ihtiyaç duyan sığınmacılar, hayırseverlerin desteğiyle ayakta kalıyor.

İnşaat halindeki binanın deposuna kurdukları çadırda eşi ve kızıyla yaşayan Ayşe Hamed, yaklaşık 10 gün önce Rakka'daki evlerinin yıkılması üzerine Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Buradaki zorlu koşulların yanı sıra Suriye'de kalan yakınlarının akıbetini bilememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Hamed, şunları kaydetti:

"Savaşta evimiz yıkıldı, yakınlarımız öldü. Bir taraftan uçaklar bombalıyor diğer yandan ne olduklarını anlamadığımız savaşçılar saldırıyor. Artık ne yapacağımızı düşünürken kendimizi Türkiye'de bulduk. Burada da kalacak yerimiz yoktu, sağ olsun bir kişi bize çadır verdi. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor ve kızım üşüyor. Eşim iş bulduğunda kiralık bir eve çıkmak istiyoruz."

Başka bir depoda kalan Rime Ahmed de eşinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini, yaklaşık bir ay önce babası ve 4 çocuğuyla Rakka'dan geldiğini ifade etti.

Yaşadıkları zorlukları anlatan Ahmed, "En küçük kızım henüz 4 aylık. Soğuklardan bir nebze olsun korunmak için çevredeki çöpleri yakarak ısınmaya çalışıyoruz ama tüm kışı nasıl geçiririz bilemiyorum" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.