Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
Şanlıurfa'da 150'si yetim olmak üzere 300 Suriyeliye gıda yardımı yapıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da yaşayan 150'si yetim 300 Suriyeli aileye yardım yapıldı.

Şanlıurfa Sivil Yardım Kuruluşları İnsanı Yardım Plotformu ve El Hemedi Yardım Derneği iş birliğiyle derneğin Şanlıurfa şubesinde gerçekleşen etkinlikte, Kuveyt'in desteğiyle kentte yaşayan 150 Suriyeli yetime 100 lira nakdi yardım ve gıda paketi dağıtıldı.

Daha sonra da yardıma muhtaç 150 Suriyeli aileye gıda paketi dağıtıldı.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriyelilerin kendilerine Allah'ın birer emaneti olduğunu söyledi.

Suriyelilerin asrın muhacirleri olduğunu ifade eden Gerem, "Bizler de Türkiye olarak sizlere ensar olmaya çalışıyoruz. Sizlerin her zaman başımızın, gözümüzün üstünde yeri var. Bu yeryüzü hepimizindir, hepimiz kardeşiz ve kardeşliğimiz de inşallah devam edecek. Temennimiz o dur ki bu genç kardeşlerimiz inşallah bir an önce kendi memleketlerine dönerler. Orada İslam'a hizmet etsinler." diye konuştu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Mahmut Karakuşlu da Kuveyt tarafından Suriyeli yetim çocuk ve yardıma muhtaç ailelere verilmek üzere nakdi ve gıda yardımı gönderildiğini belirtti.

Bu kapsamda 150 yetime 100 lira nakdi yardım ile gıda paketi dağıtıldığını kaydeden Karakuşlu, yardıma muhtaç 150 Suriyeli aileye de gıda paketi verildiğini ifade etti.

Yardım dağıtımı sırasında yetim çocuklara oyuncaklar da verildi.


Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.