'Türkiye'yi Bombalatan O Adam Hak Ettiği Cezayı Mutlaka Alacak'

'Türkiye'yi Bombalatan O Adam Hak Ettiği Cezayı Mutlaka Alacak'
Başbakan Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin, "O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak." dedi

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına, İstanbul Yenikapı'da 7 Ağustos'ta yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni değerlendirerek başladı.

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos'un, tarihi bir gün, bir milat, bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, "o muhteşem mitingde İstanbul'da Anadolu'nun her köşesinde beraber olduklarını" söyledi.

Çanakkale ruhunun, İstiklal ruhunun Yenikapı'da olduğunu ifade eden Yıldırım, "Abdülhamit Han da oradaydı, Mustafa Kemal de oradaydı, Mehmet Akif Ersoy da oradaydı Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı, Cumhurun reisi, başkomutan oradaydı. Biz hepimiz oradaydık, CHP'si, MHP'si, onların saygıdeğer genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik." diye konuştu.

-"Eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak"


Yıldırım, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin, şunları kaydetti:

"O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. O din bezirganından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak."

-"Sonsuza kadar bir ve beraber olacağız"


Hiçbir ihanet şebekesi ve terör örgütünün, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Yıldırım, "Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. O karanlık gecede okunan ezanlar, selalar ruhumuzu nasıl bütünleştirdiyse sonsuza kadar bir ve beraber olacağız." dedi.

-"14 Ağustos, AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümüdür"


Yıldırım, darbe girişiminin ardından "14 Ağustos" tarihi üzerinde yapılan spekülasyonlara ilişkin, "FETÖ terör örgütü '14 Ağustos'u bekleyin' diyor. 14 Ağustos önemli. Çünkü 14 Ağustos, AK Parti'nin, Türkiye'ye efsaneler yaşatan AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümüdür. Bu kuruluş yıl dönümünü de AK Parti'ye yakışır, AK Partililere yakışır şekilde anacağız. O gün hep beraber genel merkezimizde olacağız." diye konuştu.

-"Kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz"


Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçiler için önemli bir karar aldığını bildiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece bin 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.