Türkiye'yi günah keçisi yapmaya çalışıyorlar

Türkiye'yi günah keçisi yapmaya çalışıyorlar
Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programına konuk olan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, yerli ve yabancı medyanın Türkiye üzerindeki algı operasyonunu ve Türkiye'nin dış politikasını yorumladı.

Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programına konuk olan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, yerli ve yabancı medyanın Türkiye üzerindeki algı operasyonunu ve Türkiye'nin dış politikasını yorumladı.

Gezi olaylarından itibaren, hem yerli medyanın, hem yabancı medyanın Türkiye aleyhine operasyona kalkıştığını belirten Haşimi, özellikle Erdoğan'ın hedef alındığını söyledi.

Cemalettin Haşimi, söz konusu operasyonlarla Türkiye'nin sürekli olarak kendini savunmak zorunda bırakılan bir ülke konumuna getirildiğinin altını çizdi, sürekli olarak ortaya atılan iddialar somut delillerle yalanlanmasına rağmen, dezenformasyonun ara vermeden devam ettiğini vurguladı.

Yerli ve yabancı kamuoyunu yanıltıcı tüm haberlere rağmen, Türkiye'nin gazete manşetleriyle pozisyon alan bir ülke olmadığını söyleyen Haşimi, özellikle Ortadoğu, Suriye ve IŞİD konusunda bölgede yıldızlaşan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Cemalettin Haşimi şöyle konuştu:

Türkiye'nin pozisyonuna karşı, Türkiye'nin ürettiği kapsamlı Suriye politikasına karşı, Suriye'de yaşanan katliamlara, drama karşı bir algı üretiliyor, olay tamamen IŞİD'e indirgeniyor. Bütün Suriye tartışması yerine buraya yoğunlaşılıyor. Ve medyadaki belli çevreler bunun bir parçası. Türkiye'ye karşı bir medya operasyonu yapılıyor. Ama siyaset böyle bir şey. Onlar operasyonlarını yapacaklar, biz de üzerimize düşeni yapacağız.

ONLAR KENDİ İTİBARLARINI ZEDELİYORLAR

Özellikle yabancı medya kuruluşları için söylüyorum; doğru bilgilendirme kaynaklarını kullanmadıkları zaman, yanlış bilgi verdikleri zaman itibarları zedelenenler onlar, bizler değiliz. Çünkü bir süre sonra onun öyle olmadığı anlaşılıyor.

Şöyle bir sıkıntı var. Türkiye, belli konularda sürekli "onun öyle olmadığını" ispatlamak zorunda kalan bir ülke haline geldi.

O TARTIŞMALAR NEREDE KALDI?

Şu örnekler çok önemli; eksen kayması... Nerede o tartışma? Türkiye'nin ekseni kayıyordu hani? Türkiye Malezya oluyordu? Türkiye İran oluyordu? Türkiye Avrupa Birliği'nden vazgeçiyordu? Nerede o tartışmalar?

GÜNAH KEÇİSİ ARANIYORDU, BULUNDU: ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Sİ

Bir algı operasyonu yapılıyor. Şunu söylemek gerekiyor. Suriye politikasında küresel sistemde bir tıkanma var. Bir beceriksizlik, başarısızlık var. O başarısızlığın üstünü örtüp başka bir tartışma oluşsun diye bir günah keçisi gerekiyor. Bu günah keçisi için de Tayyip Erdoğan'ın veya Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'si gayet uygun bir örnek. Çünkü bölgeye dair, geleceğe dair vizyonu olan tek ülke Türkiye. Böyle bir perspektifi olan bir ülke doğal olarak rahatsızlık yaratıyor.

NATO TOPLANTISININ YILDIZI TÜRKİYE'YDİ

Ama bu bir algı olarak kalıyor. Bunun, Türkiye'niniç siyasetinde bir karşılığı yok. Hatta reel anlamda da bir karşılığı yok. Reel anlamdan kastım şu; yalnız olduğu söylenen Türkiye, NATO toplantısının yıldız ülkesiydi. Şu an, IŞİD tartışmasının ve Suriye tartışmasının merkez ülkesi pozisyonunda. 

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.