'Türkiye'yi terörle yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyor'

'Türkiye'yi terörle yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gaziler ile düzenlenen iftar programında konuşuyor.

"Şehitlerimiz şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir"
Konuşmasında son dönemde gerçekleştirilen terör operasyonlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Malazgirt'i Battal Gazi'den, İstanbul'un fethini Ulubatlı Hasan'dan ayrı düşünebilir miyiz.

20 Temmuz'dan bu yana bazı ilçe ve mahallelerimizde açılan çukurlarla, bombalı barikatlarla başlayan saldırılar karşısında verdiğimiz mücadele sıradan bir terörle mücadele operasyonu değildir. Son örneğini bugün İstanbul'da yaşadığımız bombalı saldırılar karşısında gösterdiğimiz metanet, teslimiyetin değil, kararlılığın ifadesidir." diye konuştu.

"Sevr'in yarım bıraktığı işi terör üzerinden tamamlamak istiyorlar"
Erdoğan, "Yüzyıl önce binlerce kilometre ötelerden farklı milletlerin askerlerini Çanakkale önlerine getiren saik neyse bugün de dünyanın dört bir köşesinde teröristleri örgütün saflarında buluşturan neden aynıdır. O gün İstanbul'u işgal etmenin rüyası içinde 450 yıllık araya son verme özlemiyle gelenler, bugün de terör örgütünü aynı hedef için maşa olarak kullanıyor. Haçlı seferlerinin, Moğol istilasının, Sevr'in yarım bıraktığı işi bu kez terör örgütü üzerinden tamamlamak istiyorlar. Tüm ideolojik farklılıkları bırakarak, kanlı bıçaklı terör örgütlerini aynı çatı altında birleştiren sebep budur." şeklinde konuştu.

"7 bin 600 terörist etkisiz hale getirildi"
Terör operasyonlarına ilişkin bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti yüzyıllardır ayakta tutan inanç, aşk ve ruh diri olduğu müddetçe evelallah kimse bu vatanı parçalayamayacak. Nasıl 100 yıl önce geldikleri gibi gittilerse, bugün de terör örgütünü üzerimize salanlar, onu bir koç başı gibi kullananlar, bir kez daha hezimete uğrayacaklardır. Nitekim uğruyorlar da. Örgüt son bir yılda, tarihinin en büyük bozgununu yaşadı. Kazdıkları çukurlar, hendekler kendilerine mezar oldu. Milleti bölmek için yerleştirdikleri bombalı düzenekler ellerinde patladı. Güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı operasyonlar neticesinde 20 Temmuz'dan bu yana 7 bin 600 terörist yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirildi. Saklandıkları inlerin, sığınakların, barınma alanlarının büyük bir kısmı yok edildi, yok ediliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.