Türkmen Beşir köyü DAEŞ'in tehdidi altında

Türkmen Beşir köyü DAEŞ'in tehdidi altında
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınmasına rağmen, köy üzerinde güvenlik tehlikesinin devam ettiği bildirildi

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınmasına rağmen, köy üzerinde güvenlik tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Haşdi Şabi (Şii milis gücü) çatısı altında yer alan Türkmen Gücü Beşir Komutanı Yardımcısı İsam Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beşir kurtarıldı ancak halen terör örgütü DAEŞ'in tehdidi altında. Söz konusu bölgeye her gün havan mermileri ve katyuşa füzeleriyle saldırı düzenleniyor. Güvenlik güçleri ve teröristler arasında sadece 1 kilometre mesafe var. Fırlatılan füzelerin bir kısmının içerisinde hardal gazı ve zehirli maddeler var. Burada görev yapan birçok güvenlik görevlisi ve polis bu saldırılardan dolayı yaralandı." dedi.

Beşir köyü üzerindeki tehlikenin ortadan kaldırılması için DAEŞ'in elinde tuttuğu Havice ilçesinin geri alınmasının gerektiğini belirten Nuri, "Beşir köyü dahil, Kerkük kenti üzerindeki güvenlik tehdidinin ortadan kaldırılması için DAEŞ'in elinde tuttuğu bölgelerin tamamen temizlenmesi lazım. Bölgelerin geri alınmasına rağmen insanlar güvenlik gerekçesiyle evlerine geri dönemiyor." diye konuştu.

DAEŞ'in Beşir köyünü ele geçirmesinden sonra Tazehurmatu kasabasına kaçan iç göçmen Hasan Abbas ise, evlerinin bir enkaza dönüştüğünü ve herhangi bir maddi yardımın sunulmaması durumunda geri dönmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Abbas, "Köyün içerisinde ve çevresinde birçok mayın ve bombalı tuzak var. Hükümet köyün güvenliğini sağlamakta yetersiz kaldı ve yıkılan 250 evin onarılması için bir çivi bile çakılmadı." dedi.

Köylülerin geçimlerini sağlamak için yaptığı çiftçiliği de kullanamadığını aktaran Abbas, militanların tarım alanlarına çok sayıda mayın döşediğini ve bunun büyük bir engel olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.