Türkmen Beşir köyü kurtarıldı

Türkmen Beşir köyü kurtarıldı
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu terör örgütü DAEŞ'ten geri alındı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığı belirtildi.

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir'in geri alınması için Peşmerge güçleriyle beraber ortak bir operasyon düzenledik ve akşam saatlerinde zaferle tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Beşir köyü içerisindeki polis karakoluna Irak bayrağının asıldığını söyleyen Hüseyni, köy ve civar bölgenin kontrollerine geçtiğini aktardı.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'la birlikte geniş bir bölgeyi ele geçirdi. Türkmen Beşir köyü de o tarihten bu yana örgütün kontrolündeydi.

DAEŞ, Beşir köyünden özellikle yakındaki Türkmen Tazehurmatu kasabasını hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün mart ayında Tazehurmatu'ya hardal gazı içeren havan topu ve katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu 3 Türkmen hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.