Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Beyatlı:

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Beyatlı:
"Irak'ta barış ve kardeşliği savunduk, savunuyoruz. Bu mücadeleyi verirken, Irak'ın komşu ülkelerinden sadece Türkiye yanımızda oldu. Türkiye, üzüntümüzde üzüldü, sevincimizde sevindi. DAEŞ Musul'u işgal ettiğinde ilk Türkiye yanımızda oldu"

KONYA (AA) - Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Irak'ta barış ve kardeşliği savunduklarını belirterek, "Bu mücadeleyi verirken, Irak'ın komşu ülkelerinden sadece Türkiye yanımızda oldu. Türkiye, üzüntümüzde üzüldü, sevincimizde sevindi. DAEŞ Musul'u işgal ettiğinde ilk Türkiye yanımızda oldu." dedi.

Beyatlı, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Irak'ta Savaş Sonrası Sağlık ve Türkmenlerin Bugünü" adlı sempozyumdaki konuşmasında, Irak'taki Türkmenlerin zor günler geçirdiğini söyledi.

Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın Türkmen kasabası Tazehurmatu'ya yönelik füze saldırısında bulunduğunu anımsatan Aydın Beyatlı, bu saldırıda yüzlerce kişinin yaralandığı ve bir bebeğin de öldüğü bilgisini verdi.

Beyatlı, ABD'nin Irak'a "barış ve kardeşlik getireceği" iddiasına rağmen 2003'ten bu yana Irak'ta kan ve gözyaşının hakim olduğunu ifade etti.

Toplumda kin, nefret ve halklar arasında husumetlerin meydana geldiğini dile getiren Aydın Beyatlı, "Irak'ın üzerinde büyük kara bulut çökmüştür. Bunun nedenlerinden biri de büyük düşmanlar oyunlarını sergilerken, halklar onların ekmeğine yağ sürüyor. Birlik ve beraberlik içinde olmak gerekirken, ihtilaflara düşülüyor ve düşmanlıklar sürdürülüyor. Ne acıdır ki; İslam kelimesi 'barış' anlamına gelirken, başı kesilenin de kesenin de 'Allah-u Ekber' demesi düşündürücüdür." diye konuştu.

Aydın Beyatlı, benzer durumun Suriye ve Ortadoğu'da da görüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Irak'ta yaşayan 3 milyon Türkmenin Irak'ın toprak bütünlüğünü savunduğunu ifade etmek istiyorum. Irak'ın tekrar müreffeh bir ülke olarak uluslararası mahfilde yerini alabilmesi ancak tüm katmanların bir araya gelmesiyle mümkündür. Irak'ta barış ve kardeşliği savunduk, savunuyoruz. Bu mücadeleyi verirken Irak'ın komşu ülkelerinden sadece Türkiye yanımızda oldu. Türkiye, üzüntümüzde üzüldü, sevincimizde sevindi. DAEŞ Musul'u işgal ettiğinde ilk Türkiye yanımızda oldu. TİKA, Türk Kızılayı ve AFAD'ın yaptıklarını unutmadık ve takdirle karşılıyoruz. Konya ise mücadelemize hep destek oldu, en büyük caddesine 'Kerkük' adını verdi. En büyük mahallelerinden birine de 'Telafer' adını koydu. Irak'a giden ilk yardım tırının Konya'dan çıktığını biliyoruz. Konya ve Türkiye mazlumların yanında oldu."

Panelde, Irak'ın toprak bütünlüğü ve Türkmenlerin durumu konuşuldu.

Sempozyuma, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kaan Karabulut, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.