Türkmenistan ile Azerbaycan Arasında Enerji İşbirliği

Türkmenistan ile Azerbaycan Arasında Enerji İşbirliği
Türkmenistan'da temaslarda bulunan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev ve beraberindeki heyet, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi

Türkmen lider Berdimuhammedov, petrol-gaz sektörüne büyük yatırımların yapıldığını, devasa enerji yataklarının sanayiye kazandırılması, boru hattı altyapısının yenilenmesi gibi alanlarda önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Berdimuhamedov, bu yatırımların hem karada hem de denizde doğalgaz ve petrol bakımından zengin yataklara sahip olanTürkmenistan'ın enerji alanında üstlendiği yükümlülüklerin tam olarak yerine getirilmesinin garantörü olduğunu söyledi. 

SOCAR Başkanı Abdullayev ve beraberindeki heyet, Aşkabat temasları kapsamında Türkmen Dışişleri Bakanlığı'nda da kabul edildi. Bu görüşmede de, petrol ve doğalgaz sektöründeki işbirliği konuları ön plan çıktı. 

Türkmenistan ile Azerbaycan, Hazar Denizi bölgesinin enerji kaynakları bakımından zengin iki ülkesidir. Her iki ülke, enerji kaynaklarını çeşitli güzergahlar ile dünya piyasasına güvenli bir şekilde ulaştırmanın hesaplarını yapıyor. Hazar'ın enerji kaynaklarının Avrupa'ya ulaşmasında bu iki ülke önemli konuma sahip. Uzun yıllardır konuşula gelen TransHazar doğalgaz boru hattının faaliyete geçmesi için dörtlü görüşmeler yapılıyor. Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye-Avrupa Birliği hattındaki görüşmeler sürüyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.