Türkmenistan'da Diplomatlar Günü kutlandı

Türkmenistan'da Diplomatlar Günü kutlandı
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü iş birliğinde...


ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü iş birliğinde Diplomatlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerle Dışişleri Bakanlığı mensupları, TİKA'nın organizasyonuyla Türkmenistan'a giderek, 15-18 Şubat'ta seminer ve konferans verdi.

Seminerler, “Uluslararası Humaniter İşbirliği ve İnsan Hukukları”, “Uluslararası Girişimcilik”, “Uluslararası Enerji Güvenliği ve Makro-Ekonomi”, “Dışişleri Bakanlığı Teşkilat Yapısı ve Görevleri” ile “Günümüz Türk Diplomasisi’nin Organizasyon ve Yöntemsel Özellikleri” konularında verildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen “Türkmen Diplomasisi: Tarihi, Bu Günü ve Geleceği” konulu Uluslararası konferansa ise diplomatik misyon temsilcileri, Türkiye'den giden akademisyenler ve TİKA Türkmenistan Koordinatörlüğü çalışanları katıldı. Konferansın öncesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un kutlama mesajı, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov tarafından okundu.

Öte yandan Türkmenistan’da akredite olan diplomatik misyon ve uluslararası kuruluşların faaliyetlerinin tanıtılması maksadıyla düzenlenen sergide, tanıtım standı kuran TİKA, ülkede gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerin tanıtımına yönelik görsellerle kitap ve dergileri sergiledi.

Diplomatlar Günü kutlamaları, düzenlenen resepsiyonla son buldu.

Türkmenistan'da 18 Şubat, 2009'dan bu yana “Diplomatlar Günü” olarak kutlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.