Türkmenler'de 'Fırat Kalkanı' Operasyonu Sevinci

Türkmenler'de 'Fırat Kalkanı' Operasyonu Sevinci
Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonu, Türkmenler'de sevinçle karşılandı

İZMİR (AA) - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan operasyonu ve gelişmeleri heyecanla takip ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin sınır güvenliğini koruması ve terör odaklarını yok etmesi açısından "Fırat Kalkanı" operasyonunun büyük önem taşıdığına dikkati çeken Bozoğlan, operasyonun daha önceki dönemlerde yapılmasının gerektiğini ifade etti.

Bozoğlan, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturulması için talebinin artık hayata geçirildiğini vurguladı.

Bu harekat sayesinde Türkmen birliklerinin ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) elinin güçleneceğini belirten Bozoğlan, operasyonun aynı zamanda siyasi arena da da masaya güçlü oturmalarını sağlayacağını söyledi.

-"Suriye barışı için bir adım"


Emin Bozoğlan, Türkmenlerin "Fırat Kalkanı" operasyonunu coşkuyla karşıladıklarını, kendisinin de bölgedeki komutanlarla sürekli iletişim içerisinde olduğunu, harekatın doğru bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

Bozoğlan, şöyle konuştu:

"İnşallah kısa zamanda bu harekat tamamlanır. Zaten şunu da biliyoruz; Türkiye'nin Suriye topraklarında herhangi bir gözü yoktur. Harekat tamamlanıp orası güvenli bir bölge olunca tekrar çekileceğine inanıyoruz. Hem Türkiye'nin güvenliği hem de Suriye'nin barışı için bir adım atıldığına inanıyoruz. Biz Suriye'nin bir an önce barışa kavuşmasını istiyoruz. Bütün şer odaklarının, rejim dahil şiddet uygulayan bütün güçlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu harekatından Suriye'nin içerisinde ve dışında yaşayan bütün Türkmenler, Arap kardeşlerimiz ve PYD gibi düşünmeyen Kürt kardeşlerimizin de memnun olacağına inanıyorum. Fırat Kalkanı operasyonu bizim için büyük bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Türkiye'nin böyle bir adım atması, Suriye'nin barışı için bir adımdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.