Türsab Başkanı Ulusoy:

Türsab Başkanı Ulusoy:
"Avrupa ülkelerine sesleniyorum; bizim sırtımızı okşayın, bizim sırtımızı kaşımayın. Kaşıdığınız zaman tırnaklarınız kırılır. Bizde hafif çizik olur ama ertesi gün o çizikler geçer. Ama sizin tırnaklarınız kolay kolay yerine gelmez. Bize vize koyuyorsunuz

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Avrupa ülkelerine sesleniyorum; bizim sırtımızı okşayın, bizim sırtımızı kaşımayın. Kaşıdığınız zaman tırnaklarınız kırılır. Bizde hafif çizik olur ama ertesi gün o çizikler geçer. Ama sizin tırnaklarınız kolay kolay yerine gelmez. Bize vize koyuyorsunuz. Ne vizesi? Bu ülke vize koyulacak ülke mi?" dedi.

Ulusoy, TÜRSAB'ın "4. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısı" kapsamında Troia Antik Kenti'nde düzenlenen "2018 Troya Yılı" lansman toplantısına katıldı.

Burada özel olarak hazırlanan "Troia Atı" şeklindeki pasta, Başaran Ulusoy ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından kesilerek konuklara ikram edildi.

Ulusoy, antik kent içindeki tiyatroda düzenlenen törende, bu topraklar üzerinde 5 bin yıl önce bir ve beraber yaşanılmasının öğrenildiğini belirterek, "Bu topraklar bizi hep bağrına bastı. Yorgun bu topraklar ama bıkkın değil. 5 bin yıl önce beraberce yaşamayı öğreten bu toprakları şimdi biz bağrımıza basıyoruz. Biz buradan ekmek yiyoruz. Bu taşların dili olsa, 'Bizi unutmayın biz burada beraber yaşadık. Siz kucaklaşmayı ve birleşmeyi öğrenin, ayrışmayı bırakın' der bu taşlar." diye konuştu.

Ulusoy, kendilerine düşen görevin bu taşlara yapacakları turizm faaliyetleriyle bölgeye katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

- "Çanakkale'ye bizim borcumuz var, bu borç bitmez"

Yerli ve yabancı ziyaretçileri bu topraklara getirmek istediklerini anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

"Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşların olduğu, bir savaştan iki devletin çıktığı ve bir savaşın kutlandığı, törenlerin yapıldığı tek yer Türkiye'dir. Ben zaten söylüyorum; şöyle bir dünya haritasını göz önüne alın. Kuzey Amerika, Güney Amerika, İngiltere, Sicilya, Suudi Arabistan, Afrika, Japonya dikey, her taraf dikey. Allah'ın işine karışmayın kardeşim. Bize vazife vermiş biz de yatay yapmışız. Ne yaparsan yap bu topraktan geçeceksin. Geçin ama bizi rahatsız etmeyin. Doğru mu? Bu topraklar verimli topraklar. Seyahat Acenteleri Birliği olarak maddi, manevi her türlü desteği vereceğimizi burada ifade ediyorum. Çanakkale'ye bizim borcumuz var, bu borç bitmez."

- "Bu ülke vize koyulacak ülke mi?"

Ulusoy, buraya 39 seyahat acentesiyle birlikte geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihin belleklerine hücum etmeyeceksin. Evet, kullanarak korumayı öğrenmemiz lazım. Ama o kadar zenginlik vermiş ki Allah bize. Petrol vermemiş ama suyu, tarımı, güzel toprakları vermiş. Kazıyorsun Zeugma çıkıyor. Baraj yapmaya kalkıyorsun. Hasan Keyf mi? Baraj mı? Tercihini zor kullanan bir ülkeyiz. Avrupa ülkelerine sesleniyorum; bizim sırtımızı okşayın, bizim sırtımızı kaşımayın. Kaşıdığınız zaman tırnaklarınız kırılır. Bizde hafif çizik olur ama ertesi gün o çizikler geçer. Ama sizin tırnaklarınız kolay kolay yerine gelmez. Bize vize koyuyorsunuz. Ne vizesi? Bu ülke vize koyulacak ülke mi? Medeniyet, Doğu'dan Batı'ya gelmiştir. Biz Doğu'nun sınırındayız. Bizim sınırımız kim? Avrupa. Avrupa'nın sınırı kim? Okyanus. Onlardan da olsa olsa yüzme şampiyonu olur."

Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, Çanakkale Körfez BYK Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile TÜRSAB üyesi seyehat acenteleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.