TÜRSAB'dan Osman Hamdi Bey Konağı Müzesi'ne ziyaret

TÜRSAB'dan Osman Hamdi Bey Konağı Müzesi'ne ziyaret
TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kaya:- "Burayı, yabancı turistin gelebileceği, normal turlarımızı uğratabileceğimiz güzergah olarak görüyorum"

MUĞLA (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Osman Hamdi Bey Konağı Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

TÜRSAB heyeti, Turgut Mahallesi'nde bulunan, ilk Türk müzecilerden Osman Hamdi Bey'in Lagina Kutsal Alanı'nda kazıevi olarak kullandığı, restore edildikten sonra müze haline getirilen Osman Hamdi Bey Konağı'nı gezdi.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyahat acentelerine başvuran yerli ve yabancı turistlerin, son yıllarda kültür turizmine ağırlık verdiğini söyledi.

Osman Hamdi Bey Konağı'nı turizme kazandırma konusunda yapılabileceklere ilişkin çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaya, "Buraya yerli mi yoksa yabancı turisti mi getirebiliriz, bunun hakkında incelemeler yapıyoruz. Şu anda gezimizi tam olarak bitirmedik ama kesinlikle burayı, yabancı turistin gelebileceği, normal turlarımızı uğratabileceğimiz güzergah olarak görüyorum." dedi.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ise 1891'de Turgut'a gelen ünlü ressam ve müzecinin, yaklaşık 10 yıl boyunca kiraladığı bu evde yaşadığını ifade etti.

Oğuz, "Osman Hamdi Bey'in en önemli özelliklerinden birisi, buradan çıkan eserleri korumasıdır. Daha sonra bu korunan eserleri, Muğla'dan alıp İstanbul'a göndermesi ve müzeye götürmesi çok önemlidir. Bu açıdan Osman Hamdi Bey çok önemli bir isim." diye konuştu.

Heyet, Lagina Kutsal Alanı'nda da incelemelerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.