TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi kurdu

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi kurdu
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Almanya'nın Hamburg kentinde "TAI GmbH" adını taşıyan yeni bir havacılık şirketi kurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Almanya'nın Hamburg kentinde "TAI GmbH" adını taşıyan yeni bir havacılık şirketi kurdu.

TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulan şirketin ana amacı, TUSAŞ’ın havacılık alanındaki kapasitesini artırarak geliştirmek olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa'daki en önemli havacılık ve uzay sanayi merkezlerinden biri olan Hamburg’ta bir şirket kurmanın, şirketin büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu ve bu yönde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilk adımı teşkil edeceğini ifade etti.

Yüzde 100 TUSAŞ sermayesiyle kurulan TAI GmbH, tasarım, geliştirme, gövde imalatı, destek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek. Şirket aynı zamanda potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda da yetkili olacak. Bu konuda bir Alman firması ile müzakereler devam etmekte olup konu ile ilgili açıklamaların kısa sürede yapılması bekleniyor.

TUSAŞ'ın bu girişimi, Avrupa'daki uzay ve havacılık sektörüyle ve asıl olarak AIRBUS Grubu ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.