Tutuklu Eski General Savunma İçin Süre İstedi

Tutuklu Eski General Savunma İçin Süre İstedi
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaylara ilişkin davada, Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu belirtilen sanık eski tuğgeneral Aygün, sırası geldiği halde savunma yapmadı - Sanık v

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaylara ilişkin 330 sanığın yargılandığı davada, "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi sanık eski tuğgeneral Murat Aygün, savunma için süre istedi.

Savunma yapmak için mahkeme başkanı tarafından kürsüye çağrılan Aygün, yapacağı konuşmanın detaylı savunması olmadığını, bütün sanık ve tanıkların dinlenmesinden sonra asıl savunmasını yapmak istediğini belirtti.

Bunun için mahkemeden süre isteyen Aygün, "İddianamede yazılmayan olay ve suçlamalar var. Kalem kullanamadık, isnat edilen suçları not alamadık. Detaylı savunmamda her türlü soruya cevap verip, ayrıntılı bir şekilde olanları anlatacağım. Bunun için tanık ve sanıkların ifadelerinin çözülerek tarafıma verilmesini istiyorum." dedi.

Hakkında isnat edilen suçlamaların hayal ürünü olduğunu, Yurt Sulh Konseyi üyesi olduğu yönündeki iddiaları televizyonda gördüğünü bildiren Aygün, böyle bir üyeliğin söz konusu olmadığını öne sürdü.

Tutuklanmadan önce 58. Topçu Tugay Komutanı olduğunu aktaran Aygün, emrindeki askerlerin darbe girişiminden habersiz olduğunu, bu nedenle hepsinin tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

Aygün şöyle devam etti:

"Bu salondakilerin çoğu benim personelimdir. Mahkeme boyunca sesini çıkarmayan astsubaylarım, teğmenlerim ve emir verme yetkisi olmayan uzman erbaşlarım ile 15 Temmuz akşamı karargah harekat merkezinde yaptığım toplantıya katılan subayların hiçbiri darbe girişimi ve sıkıyönetimden haberdar olduklarını düşünmüyorum. Habersiz bir şekilde görevlerini yapıyorlardı. Dolayısıyla bunların tahliyesini ve beratını talep ediyorum."

Türkiye genelinde görülen darbe davalarında sanık olan uzman erbaşların tamamının tutuksuz yargılandığını ifade eden Aygün, aynı suç isnat edilen mahkeme salonundaki uzmanların ise aylarca tutuklu olduklarını kaydetti.

Soruşturma sürecinde verdiği ifadelerin dikkate alınmamasını da isteyen Aygün'ün ayrıntılı savunma talebi karşısında Mahkeme Başkanı Zikrullah Özbağ, "8 aydır içeride ne yapıyorsun, neden hazırlanmadın?" diye sordu. Aygün de hazırlanmak için yeterli imkanlara sahip olmadığını tekrarladı.

Sanık Aygün'ün detaylı savunma için mahkemeden süre istemesi, diğer sanık ve müşteki avukatlarının tepkisini çekti. Avukatlar, Aygün'ün bu talebinin yargılamayı uzatacağını, sanıklar hakkında yapılacak tahliye taleplerinin aksamasına neden olacağını ifade etti.

Duruşma, dün savunması alınan eski Albay Bilal Akyüz'e mahkeme heyeti, sanık ve avukatların soru yöneltmesiyle devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.