Tü'ye Yoğun Uluslararası Öğrenci Başvurusu

Tü'ye Yoğun Uluslararası Öğrenci Başvurusu
Bin 492'lik kontejana, 6 bin 614 başvuru yapıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) okumak için 6 bin 614 yabancı öğrenci başvurdu.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversiteye, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yurt dışından öğrenci kabulü başvuruları 3-14 Temmuz'da gerçekleşti. Uluslararası öğrenci kontenjanı bu yıl 888'den bin 492'ye çıkarıldı ve geçen yıllara göre uluslararası öğrenci alımı da rekor seviyeye ulaştı.

Üniversitenin uluslararası öğrencilerin lehine aldığı olumlu kararlar, öğrenci harçlarının yeniden düzenlenmesi, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi'nin kurulması Balkan ülkelerinde yapılan Trakya Üniversitesi tanıtımları başvuru sayısının artmasında önemli rol oynadı.

Bu nedenlerle geçen yıl 4 bine 710 olan başvuru sayısı, bu yıl 6 bin 614'e çıktı.

Yabancı öğrenci bilgi sistemi üzerinden sadece "ortaöğretim başarı ortalamasına" göre yapılan değerlendirme sonucu, TÜ'de öğrenim görmeye hak kazanan asil ve yedek öğrenci listesi üniversitesinin resmi internet sayfasında yayınlandı.

Kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıtları 7-11 Ağustos, yedek aday kayıtları 14-18 Ağustos'ta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Yedek adaylardan kayıt hakkı kazananların listesi 12 Ağustos'ta TÜ'nün internet sayfasından yayınlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.