TYB Akademi, Türk-Rus ilişkilerini ele aldı

TYB Akademi, Türk-Rus ilişkilerini ele aldı
İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliğince (TYB) yayımlanan TYB Akademi dergisi, mayıs sayısında "Türk-Rus İlişkileri" dosyasıyla okuyucuyla buluştu.TYB...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliğince (TYB) yayımlanan TYB Akademi dergisi, mayıs sayısında "Türk-Rus İlişkileri" dosyasıyla okuyucuyla buluştu.

TYB tarafından dört ayda bir yayımlanan TYB Akademi dergisi, 17. sayısında okuyucuya "Türk-Rus İlişkileri" dosyası sundu.

İmtiyaz sahipliğini TYB adına TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan'ın, Genel Yayın Yönetmenliğini Celil Güngör'ün üstlendiği derginin son sayısı Prof. Dr. Salih Yılmaz'ın editörlüğünde hazırlandı.

Dosyaya katkı sunan isimler ve makaleleri ise şöyle:

D. Mehmet Doğan "Tekerrürün tekrarı: Türkiye ve Rusya", Salih Yılmaz-Abdullah Yakşi "Osmanlı Devleti'nden Günümüze Türk-Rus İlişkileri", Elnur Ağayev "Sovyetler Birliği Türkiye Büyükelçisi A. A. Rodionov'un Türkiye Anıları", Galina Aleksandrovna Kleynman "XVIII. Yüzyıl Sonu-XIX. Yüzyıl Başları Osmanlı-Rus İlişkileri Araştırmalarında Bir Kaynak Olarak Rus Arşiv Materyalleri", Onur Güneş Ayas "Türkiye ve Rusya'nın Batı Sorununa İki Farklı Yaklaşım: Kemal Tahir ve Dostoyevski'nin Görüşleri Arasında Bir Karşılaştırma", Emin Şıhaliyev-Beşir Mustafayev "Türki̇ye-Rusya İli̇şki̇leri̇nde Dağlık Karabağ Sorunu: Çözüm Yolunda Engeller ve Öngörüler", Yıldız Deveci Bozkuş "Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Dağlık Karabağ Sorunu", Özgür Tüfekçi "Bölgesel İşbirliklerinin Türk-Rus İlişkilerine Etkisi: Traceca ve Avrasya Ekonomik Birliği Örnekleri", Ali Asker "Rusya’da Yabancılar ve Yabancılaşan Vatandaşlar Zenofobi Kıskacında" ve Elnur İsmayıl "Bayram Aliyev Türkiye-Rusya İlişkilerinde Enerjinin Rolü".



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.