TZD Genel Başkanı Yetkin:

TZD Genel Başkanı Yetkin:
"ESK'nın süt fiyatlarına müdahalesi, alım miktarını artırmak yönünde önlemlerin alınması ve süt üreticisine verilen teşviklerin artırılacağının açıklanması anında etkisini göstermiştir. Ancak süt fiyatlarının üç yıl önceki düzeye gelmesi sorunun çözüldüğü

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Et ve Süt Kurumunun (ESK) süt fiyatlarına müdahalesi, alım miktarını artırmak yönünde önlemlerin alınması ve süt üreticisine verilen teşviklerin artırılacağının açıklanmasının anında etkisini gösterdiğini belirterek, "Ancak süt fiyatlarının üç yıl önceki düzeye gelmesi sorunun çözüldüğü anlamına gelmemektedir." ifadesini kullandı.

Yetkin, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in ESK aracılığıyla süt fiyatlarına müdahale edilmesine yönelik kararının ardından süt fiyatlarının 1 liranın üzerine çıktığını ifade etti. Bu olayın, süt fiyatının, sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla belirlenmesi amacıyla oluşturulan Ulusal Süt Konseyinin kendisinden beklenen rolü yerine getiremediğini gösterdiğini savunan Yetkin, "Gelinen noktada süt fiyatlarının belirlenmesinde halihazırda işlevini kaybetmiş bulunan Konsey modelinin terk edilmesi ve yeni bir örgütlenme modelinin oluşturulması zorunlu hale gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda yeni model oluşturulması ve kamu sektörü adına ESK'nın piyasayı düzenleyecek şekilde devreye girmesi gerektiğini kaydeden Yetkin, şöyle devam etti.

"Tek çare, bir yandan üreticinin diğer yandan tüketicinin teşvik edilmesidir. Bu da ucuz fiyattan süt ve süt ürünleri sağlanmasından geçmektedir. ESK'nın müdahalesi, alım miktarını artırmak yönünde önlemlerin alınması ve süt üreticisine verilen teşviklerin artırılacağının açıklanması anında etkisini göstermiştir. Ancak, süt fiyatlarının üç yıl önceki düzeye gelmesi sorunun çözüldüğü anlamına gelmemektedir. Sektör temsilcilerinin ve süt kooperatiflerinin bu konudaki çalışmaları ve görüşleri de dikkate alınarak, bu düzenlemenin bir an önce yapılması tüm üreticilerimizin en büyük beklentisidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.