TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
"ESK acil olarak müdahale etmeli, devreye girmeli, yoksa süt piyasasında büyük bir kriz bizi bekliyor. Bu aynı zamanda da et fiyatlarını olumsuz etkileyecektir"

SAKARYA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Et ve Süt Kurumu (ESK) acil olarak müdahale etmeli, devreye girmeli, yoksa süt piyasasında büyük bir kriz bizi bekliyor. Bu aynı zamanda da et fiyatlarını olumsuz etkileyecektir" dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et fiyatlarındaki spekülasyonları önlemenin bir yolunun da süt hayvancılığını ayakta tutmak olduğunu söyledi.

Süt hayvancılığının gelişmesinin besi hayvancılığını da geliştireceğini belirten Bayraktar, "Yani besilik hayvan süt ahırlarından geliyor. Bugün gelinen noktada süt fiyatlarının 90 kuruşa kadar düştüğünü görüyoruz. Et ve Süt Konseyi 1,15 lira fiyat açıklamasına rağmen süt fiyatları önce 1 liraya şu anda 90 kuruşa düştü. Bu fiyatlarla üreticimizin üretim yapma şansı yok" diye konuştu.

Bayraktar, 2008 yılında büyük bir kriz yaşandığını, 1 milyon hayvanın kesime gittiğini anımsatarak, "Ondan sonra da beside sürekli ithalatçı olduk. Karkas etle hayvan getirdik ve yaklaşık olarak 3,5-4 milyar dolar da ithalata para ödedik" ifadelerini kullandı.

Süt hayvancılığının bir müdahale kurumuna ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Orada da ESK'nin müdahale etmesi lazım. Sadece ihracatçıya verilen desteğin yeterli olmadığını görüyoruz. ESK acil olarak müdahale etmeli, devreye girmeli, yoksa süt piyasasında büyük bir kriz bizi bekliyor Allah korusun. Bu aynı zamanda da et fiyatlarını olumsuz etkileyecektir, etteki spekülasyonları belki daha başka büyük boyutlara taşıyacaktır. O yüzden süt hayvancılığının desteklenmesi bu açıdan çok önemli."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.