İsmet Karababa

İsmet Karababa

Üç Ama, Güç Oldu

Üç Ama, Güç Oldu

Tehlike bölgesindeki iki takımın mücadelesinde ev sahibi Anadolu Selçukluspor takımımız mutlak  kazanması  gereken müsabakada  güçte olsa üç puan almasını bildi.

Güç kazandı diyorum çünkü ligin ikinci yarısına teknik adam değişikliği ile birlikte 8 oyuncu takviyesiyle kadrosunu güçlendirerek hazırlanmasına rağmen değişen çok bir şeyin olmadığın görünmesi bizleri gelecek adına endişelendiriyor, dileğimiz ekibimizin bir an önce toparlanması, üzerindeki baskıyı atmasıdır.

            Mutlak kazanması gereken maçın ilk 43 dakikaya kadar rakip kalede hiçbir pozisyon üretemeyen, rakip kaleyi zorlamayan bir takım için burada iyi oyunundan bahsetmemiz söz konusu olamaz. Anadolu Selcukluspor daha önceki yazımda da belirtmiştim kadrosunda  yaratıcı oyuncusu yok  birinci ve ikinci bölgede topa  sahip  olmakla sonuca gidemeseniz sonuç üçüncü  bölgedeki bitirici hamlelerin yaşanması ile geleceği bilinmelidir.

            Bir takım kadrosuna 8 oyuncu birden katıyorsa yönetim görevini  yapmış demektir, burada futbolcunun  sayısı  değil yeterliliği önemli diyorsanız o zaman bu transferleri kimin hangi gerekçeler ile yaptığına kimin onay verdiğine bakmak gerekir, az değil 8 oyuncudan bahsediyoruz bu transferleri  kim  ve neye göre yapıldığının hesabını  ben yapacak değilim.       

            Konyaspor’dan Muhammed, A.Kerim Bardakcı, İsmail gibi oyuncular kadroya katılıyor ve bunlara ilave 5 oyuncu daha alınıyor buna rağmen vasat bir takım görüntüsünde olan Kırklarelispor’u biri şans, diğeri penaltı golü zoraki yenebiliyorsak gelecek adına  düşünmek kafa yormak gerekir.

            Topun bizi sevdiği gündeydik

            43 dakikada Yaser’in şutunu kaleci Muhammed çıkarırken ekibimizin  rakip kalede tehlike yarattığı ilk pozisyondu. Buna karşılık azda olsa rakibin girdiği ve rahatsız edici pozisyonları vardı ilkyarıda.

            İlk yarı 0-0 bitecek dediğimiz anda ceza sahası dışındaki serbest atıştan gelen topu kaleci elinden kaçırınca tek gol umudumuz olan Yaser’in takipçiliği ile gelen gol üç puanın habercisi idi.

            İkinci yarı yine üretken olamayan ancak bir şeyler yapabilme mücadelesi veren ekibimiz yine etkili olamadığı bir anda gelen penaltı ile 2-0 öne geçmesine  rağmen rahat bir görüntü vermedi ve rakip takımın etkisiz ama rahatsız edici atakları vardı  ve bir ölü topla gelen topa Volkan’ın  tayming hatası  ve Seydihan’ın nefis kafa golü ile skor 2-1 oldu

            Yüreklere ağza getirten pozisyonlar 85 ve 88 dakikalarda rakip adına gelişti kalecimiz M.Zeki’nin başarısı rakip  oyuncuların beceriksizliği ile korkulan olmadı.

            Pozisyon üretmeden,şans  faktörünün öne çıkıp kazandığımız müsabakada bizim için önemli olan üç puanı almış olduk.

            Aman Yaser’e bir şey olmasın

            Anadolu Selçukluspor Yaser’in gayreti becerisi dışında zor gol atar, rakip takımın Yaser için ciddi önlem alması ile  gol atması  daha da zorlaşır görüşündeyim. Onun için aman sakatlanmasın, aman atılmasın aman Yaser’e bir şey olmasın diyorum.

Ayrıca; Emre gibi milli olmuş çabuk, süratli bilhassa kontra oyunda çok etkili olan bir oyuncu nasıl kadroya alınmaz neden değerlendirilmez. İbrahim neden daha çok süre oyunda tutulmak istenmez anlamak mümkün değil, teknik ekip bunun izahını nasıl yapıyor merak ediyorum.

            Gönderilen ve Transfer edilen futbolcular

            Pilot takımız ise sağa, sola gönderilen gençlerimiz ile ilgili söylenecek çok şey var bu konuda, yok özerk, bağımsız bir takımsa A.Selçuklu ona göre de değerlendirilecek konular var aslında. Bunu zamanı gelince genişçe açarız. Burada benim anlamadığım bu takımın en büyük eksikliği orta sahayı işler hale, hücum oyuncularını da etkili hale getirecek yaratıcı oyuncu eksikliğinden bahsediyoruz daha iyisini yerine koyamadınızsa A.Kerim Kılıç’ı hangi akıl ve mantıkla gönderdiniz anlamak mümkün değil Uzun süre oynamamanın formsuzluğuna rağmen Çankırı  maçının 83 dakikasında oyuna girip iki oyuncuyu oyundan düşürüşü araya attığı zeka ürünü ara pasıyla gelen golden  sonra  bu oyuncumuz hakkında bir mesaj alınmamış kafa yorulmamış ki gönderildi ve bundan  daha iyisi yerine konulmamış oradaki eksiklik giderilmemişse bir, iki değil on kez düşünmeniz gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR