Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Üç ayda Alaaddin’in çevresini yapamazsak!”

“Üç ayda Alaaddin’in çevresini yapamazsak!”

Bir hafta, on gündür Alaaddin Tepesi’nin Zafer yönünü kullanmıyoruz. Bu yüzden de son durum nedir bilmiyoruz. Ancak iki gün önce bu bölgede büyük bir iş potansiyeline sahip bir abimiz aradı. Bu abimiz yaklaşık bir, bir buçuk ay önce de aramış ve tepe çevresindeki ray yenileme çalışmalarının çok yavaş ilerlemesinden şikayetçi olarak, esnafın bu durumdan çok olumsuz olarak etkilendiğini söylemişti.

İşte iki gün önce yine arayan abimiz kısa bir metro değerlendirmesi yaptıktan sonra mevzuyu yine buraya getirdi ve; “Bak Uğur Abi, herkes ama herkes partili partisiz Melih Gökçek’i eleştirir. Ama bu adam ne yapacaksa kimseyi dinlemese de belirtilen zamanında, hatta daha önceden bitirir. Gel gelelim Allah rızası için Alaaddin Tepesi çevresindeki ray yenileme çalışmalarının nasıl bir hızla gittiğini ve kaç kişinin çalıştığını gören bilen var mı?

İşyerimizin burada olması münasebeti ile burayı sabah akşam gözlüyoruz. İnan abi bazen üç kişi çalışıyor. Sonra da biz şu başkan iyi, bu başkan kötü diyoruz! Hizmete, hizmetin kalitesine, hizmetin süresine ve bizlere bu hizmetin dönüşüne hiç bakmıyoruz. 

Hizmet ediliyor, yeni bir şeyler yapılıyor diye bunların bizim insanımıza verdiği eziyetin hiç farkında mıyız?

Abi bak bunları CHP’li, MHP’li belediyeler yapmıyor. Bizim oy verdiğimiz partinin başkanları yöneticileri yapıyor. Vallahi aylardır şehrin göbeğinde zulüm görüyoruz.

Eğer biz böyle çalışmaya devam edersek metro 30 yılda filan tamamlanmaz. Ah abi ne olur bunları yazın bir dile getirin de bizlerin aylardır çektiği çile bitsin”…

……..

Vallahi ne yalan diyelim biz daha bu abimizin dediklerini biraz da yumuşattık.

Elbette şunu da biliyoruz ki bu işlerin resmiyette bir süresi vardır. Prosedürü vardır. Başlama bitme zamanları işlere başlamadan belirtilmiştir.

Haa biz de biliyoruz millet de biliyor. Bu işler zamanında bitmez ise süre uzatılır. O levhalarda, panolarda ilan edilen bitim süresi değiştirilir.

Bu işlerin artık ancak iyi niyetle, güzellikle, rica ile çözülebileceği kanaatindeyiz.

İşte bunun bilincin de biz de Zafer bölgesinde ray çalışmaları nedeni ile mağdur olan esnaflarımız adına burada çalışma yapan firma yöneticilerinden, işçilerden ve Belediye yöneticilerinden huzurlarınızda ricalarımızı iletiyoruz.

………..

Tabii ki sıkıntı sadece Zafer’de değil. Mevlana bölgesi de farklı sıkıntı içerisinde.

Yiğidi öldürmeden hakkını vermek gerekirse de özel bilgi akışında(!) en tepedeki Tahir Başkan’ın da bu işlerden, gelen şikayetlerden son derece rahatsız olduğunu da öğreniyoruz.

Yapacak pek bir şey de kalmıyor gibi. O zaman bol bol dua edelim ve sıkıntının sonunda ki rahatı hep birlikte görelim inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fesatlık dostluğun zehridir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikte içinde aile olan otomobillere el kol hareketi yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR