Üç protezle hayata tutunmaya çalışıyor

Üç protezle hayata tutunmaya çalışıyor
Suriye'deki saldırılarda iki ayağını ve sağ elini kaybeden Hüseyin Ömer, Gaziantep'te kurulan İrade Adımlar Derneğince takılan protezlerle hayatını sürdürüyor

GAZİANTEP (AA) - Suriye'nin İdlib kentindeki bombalı saldırılarda iki ayağını ve sağ elini kaybeden 48 yaşındaki Hüseyin Ömer, takılan protezlerle yaşama tutunuyor.

Bir yıldır Gaziantep'te tedavi gören Ömer'e, İradi Adımlar Derneğinde protez takıldı.

Hüseyin Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'de bir yıl önce bombalı saldırılarda iki ayağını ve sol elini kaybettiğini söyledi.

Nereden geldiği belirsiz füzeler nedeniyle yaralandığını anlatan Ömer, şöyle konuştu:

"Patlama anında yalnızdım. Bir uçaktan füze atıldı ve kimin yaptığını bilmiyorum. 3 kızım, 3 oğlum, annem ve eşim, Suriye'de kaldı. Ben tedavi olabilmek için Türkiye'ye geldim. Ailemin şu anda yanıma gelmesi çok zor. Gelse bile burada geçinemeyiz. Burada yaşamak çok zor. Ben onların gelmesini çok istiyorum. Buraya geldiğimde Birleşmiş Milletler'den yardım almak istedim. Ama ailem yanımda olmadığı için bana yardım etmediler. Bir an önce tedavimi bitirip aileme kavuşmak istiyorum."

Hiçbir yardım almadan Gaziantep'te hayata tutunmaya çalıştığını anlatan Hüseyin Ömer, protezlerine alışmaya çalıştığını ifade ederek, ailesini çok özlediğini, hayırsever iş adamlarından yardım beklediğini kaydetti.

- "Protezleri ücretsiz hazırlıyorlar"

Uluslararası Hastalara Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren, aralarında protez uzmanı, hekimler ve teknisyenlerin de bulunduğu İradi Adımlar Derneği gönüllüsü 20 Suriyeli, iç savaşta uzuvlarını kaybeden vatandaşlarına ücretsiz hazırladıkları protezlerle adeta kol kanat geriyor.

Gaziantep'teki faaliyetine yaklaşık 7 ay önce başlayan dernekte, internet üzerinden kaydı alınan Suriyeli hastalar, merkeze getirilerek kontrolleri yapılıyor.

Gerekli ölçüm ve tetkiklerin ardından protezleri hazırlanan hastalar, uzmanlar eşliğinde bir taraftan rehabilite edilirken, diğer taraftan da protezlerine alıştırılıyor.

Kısa sürede 127 hastayı proteze kavuşturan dernek yöneticileri, savaş mağdurlarına umut olmak için var güçleriyle çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.