"Uclg-mewa Yönetim Kurulu Ve Konsey Ortak Toplantısı" Başladı

"Uclg-mewa Yönetim Kurulu Ve Konsey Ortak Toplantısı" Başladı
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy:- "Tüm belediye başkanlarımıza buradan bir tavsiyeyi görev biliyorum; her biriniz vicdana, merhamete, ilgiye, sıcaklığa sahip bir kadın başkan yardımcısı bulun, bu işleri onlara teslim edin, toplum rahat etsin, kimsesiz yav

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Yerel Yönetimler ve Sosyal İçerme Forumu İstanbul'da başladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kurtköy Crowne Plaza İstanbul Asia Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sosyal politikanın önemine işaret ederek, "Sosyal politika dediğimiz şey, fakirin fukaranın derdiyle dertlenen, engellinin yerine kendini koyabilen, bu memleketin yaşlısıyla, yetimiyle hemhal olmayı, toplumumuzun gelişmesi, kalkınması, huzuru, güvenliği için de önemli bir iş yapmış olabileceğimizin farkında olabilme meselesidir." dedi.

Tüm belediye başkanlarına bir tavsiyede bulunmak istediğini dile getiren Ersoy, "Her biriniz vicdana, merhamete, ilgiye, sıcaklığa sahip bir kadın başkan yardımcısı bulun, bu işleri onlara teslim edin, toplum rahat etsin, kimsesiz yavrularımız ve herkes rahat etsin." ifadelerini kullandı.

Ersoy, 15 yıldır AK Parti iktidarlarının yaptığı düzenlemeleri anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim medeniyet değerlerimiz, inanç değerlerimiz, bu anlamda toplumdaki her türlü ayrımcılığın, toplumdaki her türlü uçurumun ortadan kaldırılması için bize ağır sorumluluklar veriyor. Bu sorumlulukları yerine getirebildiğimiz sürece, insanlığa ve insanlığın geleceğe bırakacağımız miraslarına karşı da her türlü görevi de en iyi şekilde yapmış olduğumuzu gösterecektir. Bu toplantının da bu anlamda insanlığın bundan sonraki paylaşımı ve ortak değerlerinin daha da güçlenmesine vesile olacağına yürekten inanıyorum."

-İnsanı merkeze alan bir kalkınma modeli...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Fatma Şahin ise dünya üzerinde yaşanan üzücü olaylara değinerek, "Sosyal adalete, sosyal barışa sürdürülebilir kalkınmaya ihtiyacımız olduğu dönemden geçiyoruz. İnsanı merkeze alan bir kalkınma modelini hayata geçiremezsek, bugün terörizmi, radikalizmi, İslamofobiyi önleyemeyeceğimizi görüyoruz." dedi.

Üzerlerinde bugün büyük bir emanet bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yalnızca kendi şehrinde 500 bin mülteciyi ağırlayan, kardeşlik hukukunu güçlendiren bir şehirden gelen kardeşiniz olarak üzerimizde çok büyük bir emanet var. Çatışmaların, kaousun, kanın, göz yaşının en yoğun olduğu noktada, daha çok kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var. Dili, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun, insan olarak doğan herkesin hak temelli yaşaması gereken bir dünyaya ihtiyacımız var. En büyük uygulamacı bizleriz. Yerel yönetimlerin, doğumdan ölüme herkesin yaşamına dokunabilme gücü var. En önemlisi gönlüne dokunabilme gücü mevcut. UCLG-MEWA'nın bugünkü konu başlığı olan sosyal içerme konusunda, hiçbir dünya vatandaşını geride bırakmadan kendi ülkemizde, 80 milyonun kardeşliği üzerinde yapacak çok işimiz var. Yapacak çok hedefimiz var. O yüzden bugün yerel yönetimlerin bir araya gelmemiz, uygulamaları hızlı hayata geçirebilmemiz için hepimizin birbirine, tecrübesine, bilgi birikimine ihtiyacı var. Bu güçlü birlikteliği dünya barışına kullanma noktasında da hedeflerimiz iddiamız ve aşkımız bulunuyor."

- "UCLG-MEWA'nın sekreteryasının İstanbul'da bulunması önemlidir"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve UCLG-MEWA Eş Başkanı Tahir Akyürek de, UCLG-MEWA'nın, Türkiye'deki belediyelerin dünyaya açılmasına katkıda bulunan, onları bu yönde teşvik eden, katılımcı belediyeler arasında tecrübe paylaşımına imkan sağlayan uluslararası bir teşkilat olduğunu söyledi.

Bu toplantıların Türkiye'de yapılmasının, UCLG-MEWA'nın sekreteryasının İstanbul'da bulunmasının önemine işaret eden Akyürek, "Tüm belediyelerimizin bu çabalara katkı yapmasını diliyorum." dedi.

Akyürek, belediyelerin birçok esere imza attığını belirterek, "İnsana doğrudan ulaşmanın yollarını bulmalı, bulmuşsak bunları çeşitlendirmeliyiz. Sosyal İçerme Forumu belki bu kapıları bizler açacak, yeni projeler sunmuş olacaktır." dedi.

Toplantıya UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve çok sayıda ilçe ve UCLG üyesi katıldı.

Toplantı yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.