Üçlü tatbikatla Rusya’ya gözdağı !

Üçlü tatbikatla Rusya’ya gözdağı !
Gürcistan’da bulunan Vaziani üssünde Gürcistan, ABD ve İngiltere, “Noble Partner 2016” adı verilen ortak tatbikata başladı

Gürcistan, ABD ve İngiltere orduları başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani üssünde ortak askeri tatbikat başlattı. Noble Partner 2016 adı verilen tatbikata yaklaşık 500 Gürcü, 650 ABD’li ve 150 İngiliz askeri katıldı. Tatbikatta, ABD’nin Gürcistan’a Karadeniz üzerinden gönderdiği M1A2 ana savaş tankı da hazır bulundu. Gövde gösterisine sahne olan tatbikat 26 Mayıs’ta son bulacak. Tatbikatın açılış konuşmasını yapan Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, tatbikatın NATO’ya doğru gerçekleştirmeye çalıştıkları doğru politikanın sürdürülmesini temsil ettiğini ifade ederek, “Gürcistan, kuşkusuz NATO üyesi olacaktır” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sitesinde yer alan açıklamada ise, “Noble Partner, ABD ordusunun Avrupa’nın her yanındaki askerinin ve ekipmanlarının hızlı bir şekilde harekete geçebilmesi ve muhtemel operasyonlarda koalisyon içinde harekat düzenleme yeteneğini gözler önüne seriyor” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından cuma günü yapılan açıklamada, tatbikatın NATO tarafından Kafkasya bölgesinin istikrarını bozmayı amaçlayan “kışkırtıcı bir hareket” olduğunu savunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.