Uçurtmalar engelliler için uçuruldu

Uçurtmalar engelliler için uçuruldu
Bodrum'da düzenlenen "9. Bodrum Uçurtma ile Farkındalık Festivali", renkli görüntülere sahne oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "9. Bodrum Uçurtma ile Farkındalık Festivali" ile gökyüzü renklendi.

Özel bir organizasyon firması tarafından Bodrum'un tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu alanda düzenlenen festivale, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muğla'nın çeşitli ilçelerinden de katılımcıların yer aldığı festivalde aileler, çocuklarıyla keyifli anlar yaşadı.

Dans gruplarının da gösteri sunduğu festivalde şarkıcı Ömür Gedik de sahne aldı. Gedik, şarkılarını yağışlı hava nedeniyle yağmurluk giyerek seslendirdi. Etkinlikte ayrıca, yöresel yiyecekler ve el işi ürünler de satışa sunuldu.

Festivali düzenleyen firmanın yetkilisi Miyase Hakalan Karlıova, etkinliğin her yıl biraz daha büyüdüğünü ve vatandaşların ilgisinin yoğunlaştığını söyledi.

Festivalde engelli bireylere dikkati çekmek istediklerini ifade eden Karlıova, "İnsanların duyarlı davranışları bizi mutlu ediyor." dedi.

Karlıova, festivalden elde edilen gelirin ise Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna bağışlanacağını da sözlerine ekledi.

Uçurtmasını kamış oltaya takarak uçuran Batuhan Turgay ise "Bu çalışmayı babamla birlikte yapmıştık. Ne zaman buraya gelsek oltayla uçurtma uçururuz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.