Uefa Tıbbi Kurul Toplantısı Yarın Başlayacak

Uefa Tıbbi Kurul Toplantısı Yarın Başlayacak
- TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mete Düren'in de yer aldığı kurul, "Kronik Travmatik Ensefalopati" hastalığının futbolculara etkisini ele alacak- Prof. Dr. Düren: "Çocukların antrenmanlarından kafa topu çalışmalarının kaldırılması gündeme gelebilir"


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) adına, yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren'in katılacağı UEFA Tıbbi Kurul toplantısı yarın İsviçre'de başlayacak.

UEFA'ya bağlı ülkelerden tıp mensuplarının katılımıyla Nyon kentinde iki gün sürecek toplantının ana gündem maddesinin, "Kronik Travmatik Ensefalopati" hastalığı olduğu bildirildi.

Prof. Dr. Mete Düren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kronik Travmatik Ensefalopati'nin, genellikle beynin uzun süre tekrarlayan darbelere maruz kalmasıyla oluştuğunu aktardı.

Bu hastalığın ilk olarak boksörlerde görüldüğünü anlatan Düren, şunları kaydetti:

"Önce dalgınlık, daha sonra hafıza kaybı ve yaş ilerledikçe bunama şeklinde ortaya çıkıyor. ABD Futbol Federasyonu, son yıllarda orta yaş grubu eski futbolcularda da tespit edilmesi üzerine, yapılan bilimsel çalışmalara dayanarak, 6-13 yaş çocuk futbolu takımlarının antrenmanlardan kafa ile topa vurmayı kaldırdığını açıkladı. UEFA Tıbbi Kurulu, kendi bünyesinde bununla ilgili bir araştırma komitesi kurarak, bağlı ülkelerden, çocuk futbolunda bulunacak sonuçların kurula iletilmesini istedi. TFF olarak biz de 6-13 yaş çocuk futbolu sonuçlarını, başka sporları yapan çocuklarınkilerle karşılaştırarak araştırmaya dahil olacağız. Sonuçlar ortaya çıktığında ABD de olduğu gibi çocukların antrenmanlarından kafa topu çalışmalarının kaldırılması gündeme gelebilir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.